Red Bul prejak za Nikolićevu Lokomotivu, Real i Zidan ništa nisu naučili o Šahtjoru

01.12.2020

19:52 >> 21:25

0

Austrijski šampion bio ubedljiv u Moskvi, a kraljevski klub pokazao da nema rešenje za kontre Šahtjora

Red Bul prejak za Nikolićevu Lokomotivu, Real i Zidan ništa nisu naučili o Šahtjoru
Copyright Tanjug/Maxim Shemetov/Pool via AP

U mečevima 5. kola grupe A Lige šampiona Lokomotiva je pred svojim navijačima u Moskvi ubedljivo savladana od ekipe Red Bula iz Salcburga rezultatom 1:3 (0:2). U Kijevu je Šahtjor očitao još jednu lekciju Real Madridu, koji se vraća kući poražen sa 2:0 (0:0). Nakon drugog poraza tim Marka Nikolića sa tri boda drži začelje tabele u svojoj grupi i tek u poslednjem kolu protiv Bajerna u Minhenu mora da juri čudo i prolaz do evropskog proleća.

Lokomotiva i Red Bul su u Moskvi promenili uloge u odnosu na prvi meč u Salcburgu. Ako je ruska ekipa bila dominantna u gostima, onda su se igrači austrijskog prvaka u punoj meri revanširali rivalu, barem kada je reč u uvodnim minutima utakmice.

Tanju/Maxim Shipenkov/Pool via AP

Gosti su igrali i stvarali šanse, ali su tek u 28. minutu došli do vođstva preko Beriše i takav razvoj meča ništa nije promenio u njihovom nastupu do kraja poluvremena. Ekipa Marka Nikolića nije imala rešenja za brze igrače Red Bula, niti su znali kako da se odupru njihovoj pas igri, posebno kada to dodavanje ide u prazan prostor iza leđa Ćorluke i Rajkovića.

Da nevolja bude veća, ovo veče nije bilo dobro za iskusnog srpskog fudbalera. U par navrata je imao problem sa predajom lopte, ali nijedna nije bila kobna za njegovu ekipu kao u 42.minutu. Tada je napravio dve greške u seriji i bio najveći krivac što je Beriša doneo velikih 0:2.

Ovakav rezultat naterao je Nikolića da na poluvremenu ostavi u svlačionici Rajkovića, što je donelo i promene u rasporedu igrača, ali i u kvalitetu igre Lokomotive. U 78. minutu Mirončuk je iz opravdano dosuđenog penala smanjio na 1:2, da bi već u sledećem ozbiljnijem napadu Red Bul “otišao” na bezbednih 1:3. Novom golu je prethodila nespretnost Murilja, pa loša odbrana Ćorluke u duelu sa strelcem Adejemijem.

Pročitajte još: Ludilo u Uzbekistanu: Igrači i navijači zajedno tukli sudije (video)

Na iskustvu prvog meča sa “Alfreda di Stefana” kada su igrači ukrajinske ekipe napravili veliko iznenađenje pobedom od 2:3, fudbaleri Real Madrida od prvog minuta su zaigrali tvrdo u defanzivnoj fazi, ne dozvoljavajući domaćima da koriste prodornost Tetea i Dentinja. Ipak, disciplina je popustila u 57. minutu. Korner je izvodio Kros, a onda je krenula kontra koja je, iako nedovoljno hitra, zatekla neorganizovanu odbranu Reala. Dentinjo je uspeo da iskoristi i da Šahtjor dovede do prednosti – 1:0.

Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

Pročitajte još: Novi problem za Juve – bez prvog špica u gradskom derbiju

U isčekivanju novog furioznog finiša “kraljevskog kluba” u Kijevu kao u madridskom okršaju dve ekipe, desilo se 2:0 za domaće. Izraelac Solomon je prihvatio loptu duboko na svojoj polovini terena, pa je vukao preko 40 metara po levoj strani, sve dok neometan nije ušao u kazneni prostor i preicznim udarcem u suprotni ugao savladao Kurtou.

Sudbina Realovog plasmana u nokaut rundu Lige šampiona nije više u rukama španske ekipe i Zinedina Zidana. Real dočekuje Borusiju Menhengladbah sa istim brojem bodova (7), kao i Šahtjor, koji putuje u Milan na duel Interu.

Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike