Stanković, preko italijanskih medija, poslao poruku Milanu pred dolazak u Beograd

17.02.2021

10:10 >> 10:13

0

Autor: Adam Štulić

Strateg srpskog šampiona rekao da je Zvezda u formi, misli i na Inter

Stanković, preko italijanskih medija, poslao poruku Milanu pred dolazak u Beograd
Copyright MN Press

Još jedan dan je ostao do utakmice koju svi u Ljutice Bogdana s nestrpljenjem očekuju već dva meseca. Crveno-beli u četvrtak (18.55) dočkuju Milan u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope, što su italijanski mediji iskoristili kao povod za razgovor sa strategom srpskog prvaka Dejanom Stankovićem.

Nekadašnji kapiten Srbije celu inostranu karijeru proveo je na Apeninima, a veliki trag ostavio je u dresu Milanovog najvećeg rivala Intera, zbog čega je tamnošnjim novinarima bio još interesantniji sagovornik. Pogotovo što milanski rivali posle dugo godina vode direktnu borbu za Skudeto, a narednog vikenda je na programu i njihov međusobni duel…

– Ako moram da biram koja mi je utakmica važnija, izabraću sutrašnju, ali ne zato što ne volim Inter. Serija A je duga, a u Ligi Evrope nemate pravo na grešku. Inter je sada gospodar svoje sudbine. Nadam se da će mu Crvena zvezda pružiti umoran Milan. Sviđa mi se Konteov rad, ništa ne prepušta slučaju, a srećan sam i zbog Eriksena, imao je malo prostora, ali je pokazao da može da napravi razliku – rekao je Stanković i potom se prebacio na duel Zvezde i Milana.

– Vratili smo se trijumfalno sa dva gostovanja, u dobroj smo formi. Pripreme na Kipru i u Turskoj su nam pomogle da “napunimo baterije”. Milan je čvrst i kvalitetan tim, predvođen odličnim trenerom. Čestitam Pioliju, jer sada ubire plodove posla koji je započeo kada se činilo da je blizu odlaska. Veliku opasnost predstavlja Milanov direktan način igre, kao i individualan kvalitet pojedinaca… Leao, Rebić, Kasteljeho, Zlatan, Čalhanoglu, Kesi je ratna mašina… Ali pre svega Teo, on je Milanov ključni igrač kao što je nama bio Majkon u sezoni u kojoj smo osvojili “tripletu” – rekao je Stanković, uz osvrt na dosadašnji trenerski put.

Pročitajte još

– Na novom sam početku. Treniram svoju Crvenu zvezdu i najsrećniji sam čovek na svetu. Smatram se poštenim čovekom, strogim ukoliko je potrebno, direktnim… Kao i uvek, rezultat je jedino što se računa, a on, srećom, dolazi – kazao je Dejan Stanković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike