Sviđa mu se kako igra Zvezda i rado bi se vratio: Bivši kapiten hvali crveno-bele

03.12.2020

07:29 >> 08:21

0

Autor: Jovan Terzić

Mičel Donald za 24sedam kaže da mu nedostaje Beograd

Sviđa mu se kako igra Zvezda i rado bi se vratio: Bivši kapiten hvali crveno-bele
Copyright MN Press

Imala je poslednjih nekoliko godina Crvena zvezda velike promašaje u angažovanju inostranih fudbalera, ali imala je i velike pogotke. Nekoliko njih mogu se svrstati među najbolje strance koji su nosili crveno-beli dres kroz istoriju kluba, a jedan od njih svakako je Mičel Donald.

Holandski vezista postao je prvi stranac kapiten Crvene zvezde i takav status prosto ga obavezuje da i po odlasku iz kluba bude u toku sa dešavanjima. Zbog toga smo ga i kontaktirali uoči duela sa Hofenhajmom u Ligi Evrope.

-Naravno da i dalje pratim Crvenu zvezdu, njene utakmice i dešavanja u klubu – potvrdio je Donald za 24sedam.

-I ove sezone imaju veoma dobar tim. Gledao sam veliki broj utakmica i sviđa mi se kako igraju, ali kada igraš u Zvezdi od tebe se i očekuje da imaš kvalitet, a od ekipe da dominira – dodao je Holanđanin koji je crveno-bele napustio leta 2018, prešavši kao slobodan igrač u tursku Malatiju, iz koje je pre šest meseci stigao u Erzurum.

Donald je optimista po pitanju ishoda večerašnjeg duela sa Hofenhajmom, ali nije želeo da izdvaja igrače svog bivšeg kluba i otkriva čiji stil igre mu se posebno dopada.

-Sviđa mi se ekipa generalno. Sastavljena je od dobrih igrača različitih stilova. 

Zvezda je vezala četiri sezone u grupnoj fazi UEFA takmičenja, što je do nedavno bilo nezamislivo. Kroz dva učešća u Ligi Evrope i dva u Ligi šampiona igrači su pokazali da mogu da se nose i sa najboljima na kontinentu, ali utisak je da je Zvezda mnogo konkurentnija u slabije rangiranoj Ligi Evrope nego u elitnoj Ligi šampiona.

-Mislim da bi aktuelna ekipa mogla da igra i u Ligi šampiona. Naravno da je tamo mnogo teže, ali samim tim što je klub četvrtu uzastopnu sezonu u grupnoj fazi evropskog takmičenja napravljen je ogroman uspeh. Posebno imajući u vidu razliku u budžetima i iskustvu koje ti klubovi imaju.

Donald je 2017. pod komandom Vladana Milojevića, a kao predvodnik igrača na terenu, bio učesnik Lige Evrope u kojoj je Zvezda stigla do šesnaestine finala. Od njegovih tadašnjih saigrača u klubu su i dalje Milan Borjan, Milan Rodić, Marko Gobeljić, Gelor Kanga, Ričmond Boaći i El Fardu Ben, s tim da su Boaći i Kanga odlazili, pa se vraćali.

Da li možeš da zamisliš sebe ponovo u crveno-belom dresu?

-Naravno! A, nadam se da predsednik i trener misle isto – “ponudio” se bivši kapiten, koji će za nedelju dana napuniti 32 godine, a kom ugovor sa turskim prvoligašem ističe na kraju tekuče sezone.

Solidan je broj povratnika u Crvenu zvezdu poslednjih godina, pa ko zna, možda se i Mičel Donald nađe na toj listi. Videćemo šta će biti idućeg leta, ali svakako će Holanđanin ponovo doći u Beograd u kom i dalje ima kafić.

-Nisam odavno bio zbog ove situacije sa koronom, tako da jedva čekam. Mnogo mi nedostaje Beograd – istakao je za kraj.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike