Zvezdo, budi ponosna: Crveno-beli imali tri meč-lopte, Milan drhtao do kraja

26.02.2021

21:57 >> 08:30

0

Srpski šampion odigrao fenomenalan meč, poslednjih 25 minuta sa igračem manje, i opet naterao rivala da se brani

Zvezdo, budi ponosna: Crveno-beli imali tri meč-lopte, Milan drhtao do kraja
Copyright Profimedia

Crvena zvezda nije poražena u 180 minuta meča protiv Milana, ali su današnji igrači Dejana Stankovića prikazali još jednu partiju za ponos svojim navijačima i srpskom fudbalu. Milan sa 1:1 na San Siru ide dalje u osminu finala, sa saznanjem da su drhtali do poslednjeg trena čak i od brojčano hendikepiranog protivnika koji je samo u drugom poluvremenu propustio tri zicera da pretvori u vođstvo i verovatan prolaz u narednu rundu nokaut faze Lige Evrope. Zvezda je dominirala, Zvezda je totalno razgolitila Pjolijev Milan, dokazavši i sebi i drugima da može protiv velikih, čak i kada su oni drugi tim italijanske Serije A. Gol za Milan postigao je Kesi u 9. minutu iz penala, dok je jedini gol za Zvezdu bio delo Bena u 24. minutu.

Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Koliko je bilo intezivnih Zvezdinih pola sata protiv Milana na San Siru, pa toliki sled događaja bio je sadržajniji i uzbudljiviji od kompletnih šest utakmica u grupnoj fazi Lige Evrope. Još se ništa nije moglo ni naslutiti, ni videti od zamisli dvojice trenera, a domaći su već imali prednost 1:0. Gobeljić je rukom izblokirao pokušaj Krunića koji bi završio ko zna gde daleko od Borjanovog gola, ali Španac Hezus Hil Manzano morao je na asistenciju kolega iz VAR sobe da pokaže na penal. Precizan je bio Kesi, igrao se 9. minut.

U sličnim situacijama mnogim ekipama cela strategija iz svlačionice bi nestala. Potpuno bi bilo razumljivo to moralno posrnuće i jadikovka zato što lopta nije ni čestito šutnuta na utakmici, a protvnik se već zakitio golom prednosti, ali srpski šampion pokazao je građu od nekog čvršćeg materijala. Brzo su pomolili nos iz tog kanala. Kanga i Ivanić po sredini, Gajić i Ben desno, Gobeljić i Srnić levo, onako lakih koraka, posle nekoliko dodavanja videli su da mogu protiv Milanove teške artiljerije na sredini terena i po krilima.

Profimedia/Jonathan Moscrop/Sportimage

Italijani su delovali tromo, pa su samo pogledima pratili kako im se plete mreža oko šesnaesterca. Nekoliko prekida unelo je blagu paniku Donarumi i društvu iz odbrane “rosonera”, a onda im je poništen gol Bena dao do znanja da se niko u plavoj opremi nije pojavio sa belom zastavicom spreman da se preda zbog beogradskih 2:2. Dileme ni kod ove “sporne” situacije nije bilo, jer Pankov je stvarno uštopovao loptu rukom pre nego što je ona došla do reprezentativca Komorskih ostrva. Ponovo je to bila prilika za očajavanje, ali opet su crveno-beli pravilno procenili da se slavni rival nalazi u njihovoj milosti i nemilosti. Ispravno! Ben je iz slobodnog udarca pogodio prečku u 22. minutu i kada su mnogi mislili da je najbolji strani fudbaler u Zvezdinoj istoriji ispucao svoj set prilika, da će se nova teško ukazati, Ivanić je još jednom odlučio da ga proigra. Bio je to 24. minut kada je Ben doneo novu nadu u čudo. Njegov udarac prošao je kroz noge Romanjoliju i završio u suprotnom uglu Donaruminog gola za 1:1. Konačno, neverovatnih pola sata na San Siru zaključio je Borjan skidanjem zicera Daloa sa linije peterca.

Profimedia

Shvativši da mu taktika, kao ni izbor jedanaestorice nikog nije impresionirao, Pjoli se odlučio da od starta drugog dela igre krene sa Ibrahimovićem i Rebićem u tandemu. Ništa, međutim, promena nije novog donela. Bilo je tu zanimljivih razmena, kao i izmena pozicija, ali suštinski Zvezda nije dovedena u opasnost. Nastavak je samo potvrdio Stankovićevu osnovnu stratešku misao da Kalabrija nije sposoban da čuva fenomenalnog Ivanića, pa su napadi po levom krilu jer se te uvek stvarao višak zahvaljujući driblinzima i igri jedan na jedan Zvezdine “četvorke”.

Pročitajte još

U 68. minutu, Zvezda je propustila prvu meč loptu. Akcija se razvijala po desnoj strani, Gajić je centrirao, a Sanogo šutirao tako da su mnogi loptu videli u mreži. Donaruma je ipak čudesnim bacanjem u mrežu sprečio loptu da pređe gol liniju, da bi odbitak Gobeljić u drugoj “meč lopti” poslao levicom daleko iznad gola. Da stvar po beka srpskog prvaka bude još gora, u 70. minutu je zaradio bespotrebno drugi žuti karton, pa su njegovi saigrači morali ponovo sa desetoricom na slavni Milan.

Ni takvoj Zvezdi ovakav Milan nije bio neki problem. Sa igračem manje otvorila prilika i za treću meč loptu. Kataji je bio u koži Gobeljića i morao je mnogo bolje od onoga za šta se odlučio, a probao je sam da završi traljavim udarcem pored bliže stative Donarume.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike