Dinamo lak plen za Totenhem, Arsenal i Roma jednom nogom u četvrtfinalu Lige Evrope

11.03.2021

22:14

0

Autor: Adam Štulić

Granada ima veliku prednost protiv Moldea

Dinamo lak plen za Totenhem, Arsenal i Roma jednom nogom u četvrtfinalu Lige Evrope
Copyright Tanjug/AP photo/Alastair Grant, Pool

Granada, Arsenal, Roma i Totenhem jednom nogom su u četvrtfinalu Lige Evrope, pošto su u prvim mečevima ostvari velike prednosti protiv svojih rivala.

Španki predstavnik je na svom stadionu savladalo Molde 2:0 golovima Moline u 26. i Roberta Soldada u 75. minutu, a gostima je posao bio znatno otežan u poslednjih dvadesetak minuta utakmice, s obzirom da su ostali sa igračem manje zbog dva žuta kartona Elingsena u razmaku od samo tri minuta.

“Tobdžije” su napravile još bolji rezultat pred revanš protiv Olimpijakosa, kojeg su u Pireju savladali 3:1. Edegard je golom u 34. minutu doneo prednost Arsenalu, na isteku sata igre poništio El Arabi. Ipak, gosti su bili rešeni da već u Grčkoj završe najveći deo posla, što im je i uspelo preko Gabrijela u 79. i Elnija u 85. minutu meča. Srpski reprezentativac Lazar Ranđelović igrao je za grčkog velikana od 59. minuta.

Još jedan premijerligaš zakoračio je među najboljih osam klubova Lige Evrope. Totenhem je u Londonu bio siguran protiv zagrebačkog Dinama, koji nije uspeo ozbiljnije da ugrozi izabranike Žozea Murinja – 2:0.

Maestralan je bio kapiten “pevaca” Hari Kejn, koji je golovima u 25. i 70. minutu obezbedio Totenhemu veliku prednost pred revanš na “Maksimiru”.

Pročitajte još

Veliko čudo bi trebalo se dogodi, pa da se i Roma ne nađe u četvrtfinalu drugog po jačini klupskog takmičenja pod okriljem UEFA. “Vučica” je na svom “Olimpiku” slavila protiv Šahtjora 3:0, golovima Pelegrinija u 23. El Šaravija u 73. i Manćinija u 77. minutu utakmice.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike