Tadić lako protiv Sulejmanija, Milan u nadoknadi do remija na „Old Trafordu“

11.03.2021

20:34 >> 20:40

0

Autor: N. St.

Dušan strelac u pobedi Ajaksa, zanimljv meč u Mančesteru

Tadić lako protiv Sulejmanija, Milan u nadoknadi do remija na „Old Trafordu“
Copyright Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Odigrani su prvi mečevi osmine finala Lige Evrope. Prema prvim mečevima korak ka četvrtfinalu napravili su Ajaks i Viljareal, dok su važne golove u gostima dali Milan i Rendžers.

Dušan Tadić nije imao milosti prema sunarodniku Miralemu Sulejmaniju. U Amsterdamu su bili ubedljivi protiv Jang Bojsa – 3:0 (0:0).

Klasen im je u 62. minutu doneo prednost posle veoma lepe akcije, da bi Tadić u 82. duplirao vođstvo, a Brobi u nadoknadi postavio konačan rezultat pred revanš u Švajcarskoj.

Viljareal je u Kijevu ostvario veliku pobedu – 0:2 (0:1). Tores je pogodio u 30. minutu, pa Albiol u 52. minutu. To znači da će u Španiji moći da igraju strpljivo i bez previše rizika za razliku od Dinama koji će morati da napadne.

Derbi je svakako odigran na „Old Trafordu“. Mančester junajted i Milan su remizirali – 1:1 (0:0). Tamo je viđeno dosta uzbuđenja. Prvo je u 11. minutu gol Kesija poništen zbog igranja rukom, da bi u završnici prvog dela Megvajer promašio iz situacije u kojoj je teže promašiti nego dati gol.

Solskjer je na startu drugog poluvremena umesto Marsijala uveo mladog Dijaloa, momka koji je rođen 2002. godine. To mu se ubrzo isplatilo. Fernandeš je poslao sjajan pas u prostor, a Dialo matirao Donarumu. To mu je bio prvi šut ka golu u seniorskoj karijeri i prvi gol. Ujedno je sa 18 godina i 243 dana najmlađi igrač, koji nije Englez, a koji je dao gol za „crvene đavole“.

Bili su nadomak trijumfa, ali je u drugom minutu nadoknade Krunić izveo korner, a Kjaer odlično skočio i pogodio za 1:1 i veliko slavlje gostiju.

Rendžers, koji sa klupe vodi Stiven Džerard, je u Škotskoj osvojio titulu i važio je za velikog favorita u Pragu. Slavija je pokazala da nije slučajno eliminisala Lester i došla do ove faze takmičenja – 1:1 (1:1).

Stančiju je u sedmom minutu doneo prednost domaćinu, da bi Helander u 36. izjednačio. Biće veoma zanimljivo u revanšu…

REZULTATI:

Ajaks-Jang Bojs 3:0
Dinamo Kijev-Viljareal 0:2
Mančester junajted-Milan 1:1
Slavija Prag-Rendžers 1:1

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike