Šta bi Partizan bez svoje dece: Nikola Štulić oborio Čukarički u 86. minutu (Video)

05.12.2020

17:05 >> 17:49

0

Mladi fudbaler, 19-godišnji centarfor crno-belih bio precizan u 85. minutu

Šta bi Partizan bez svoje dece: Nikola Štulić oborio Čukarički u 86. minutu (Video)
Copyright MN Press

U derbiju 17. kola Superlige, Partizan je pobedio Čukarički rezultatom 1:0 (0:0), golom mladog Nikole Štulića u 86. minutu na asisteniju Sejdube Sume. Crno-beli nisu bili ni blizu kvalitetnoj igri kao u Senti, ali su ipak uspeli da pobede defanzivni Čukarički zahvaljujući izmenama Aleksandara Stanojevića sredinom drugog poluvremena kada su na teren ušli Štulić i Suma umesto Natha i Stevanovića.

Pročitajte još: Lalatović i igrači zajedno na konferenciji: Ne bojim se problema jer govorim istinu, ispunite obećanja i dajte plate! (Foto/Video)

Dve šanse Banjaka i dve sjajne intervencije golmana Petrovića, koje su sprečile Kamerunca da se upiše u strelce, pa pokušaj iz daljine Natha, bilo je sve što se moglo videti od Partizana tokom prvog poluvremena igre protiv Čukaričkog. Nije ni druga strana pokazala više. Čvrsta dva bloka, neko bi to nazvao parkiranim autobusom, i tek dva izleta u kontranapad preko Ndajea u 1. minutu i Kamenovića, koji je obećavao nešto više od obične šanse.

FK Partizan

Ni traga od razigranog Partizana iz Sente, što se moglo i naslutiti, jer je izostak Holendera zbog korone narušio fizionomiju pobedničke ekipe. Asano je u nedostatku pravog špica preuzeo ulogu lažne “devetke” dok je Jojić ponovo završio na levoj strani gde je patio, delovao izgubljeno i svoj učinak sveo samo na odbrambeni deo igre.

Bez pravog špica tražila se prilika za guranje lopte u prazan prostor iza leđa štopera ili po bokovima, ali odbrana gostiju bila je tako “plitko” postavljena da nije bilo mesta za beg Japanca ili Stevanovića. Do sredine drugog dela, Partizan je bio bliži primljenom golu nego vođstvu, a smetnje su pored sistemskih postale i meteorološke, jer je vetar vraćao loptu ka Stojkoviću i moralo se trčati sa košavom u lice.

MN Press

Video je i Stanojević da meč ne ide u pravom smeru. Šansu je ukazao Sumi i jedinom napadaču Štuliću i upravo ovaj tandem, uspomoć Jojića doneli su odlučujuću prednost domaćima. Igrao se 86.minut, Suma se spustio ka golu po levoj strani, gde je u duplom pasu sa Jojićem došao do brisanog prostora u kaznenom prostoru Čukaričkog. Odatle je stigao da pogleda raspored saigrača i da preciznim udarcem proigra Štulića, koji je reagovao kao da već ima 200 mečeva u seniorskoj konkurenciji, a još je daleko i od 200 minuta.

Pročitajte jošTurci otkrili narednu stanicu Duška Tošića posle Kine

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike