Lalatović i igrači zajedno na konferenciji: Ne bojim se problema jer govorim istinu, ispunite obećanja i dajte plate! (Foto/Video)

05.12.2020

16:56 >> 17:05

0

Autor: N. St.

Trener Vojvodine je imao šta da kaže posle meča sa Mačvom

Lalatović i igrači zajedno na konferenciji: Ne bojim se problema jer govorim istinu, ispunite obećanja i dajte plate! (Foto/Video)
Copyright Printscreen/YouTube/FK Vojvodina

Ostvarila je Vojvodina pobedu protiv Mačve i osvojila tri bitna boda u Superligi. Trener tima iz Novog Sada Nenad Lalatović nije davao izjavu odmah posle meča, uradio je to na konferenciji za štampu, zajedno sa svim igračima.

Imao je šta da kaže, ali je prvo dao kratak rezime meča.

– Čestitao bih obema ekipama na prikazanoj igru. Mačvi želim sve najbolje i da, ako mogu, uspeju da se izvuku i opstanu u ligi. Šabac to zaslužuje – počeo je Lalatović.

Bez pauze je nastavio dalje.

– Drago mi je što ljubitelji fudbala u Srbiji mogu da vide ove momke koji su sa mnom tu. Oni su ponos Novog Sada, ponos našeg kluba. Reka osam 100 puta, da svi treba da se ugledaju na njih. Pogledajte dres. Ovako se bori za Vojvodinu – izgovorio je i podigao dres Kljajića.

Printscreen/YouTube/FK Vojvodina

– Nekima je hladno, sede kući, da ne zebu ne dolaze na utakmicu. Moji momci daju maksimum, puštaju krv za ovaj grb. Zahvalan sam ima na svemu i ponosan sam što sam vam trener. Zahvalan sam roditeljima što su napravili ovakve junake, vi ste heroji Novog Sada. Svi ovi što sede po foteljama i voze skupocene automobile i imaju pune frižidere, rado bih im ih ispraznio i napunio vama, zaposlenima u klubu, onima koji čiste, oniam koji će ovaj dres morat ida operu, oni koji rade po dva posla. Vi zaslužujete da vam frižideri budu puni. Njih bi poslao da se voze gradskim autobusima.

Naglašava da se neki kite perijem uspeha igrača.

– Vi ste doneli trofej klubu kojim se mnogi diče. Sada vam se duguju tri premije, dve plate, nekim zaposlenima i četiri i to je sramota i to ne sme da se dozvoli. O takvim stvarima ne sme da se ćuti. Mislim da me sada neće kritikovati, tražim od bogatih da daju siromašnima. Ne kažem da su moji zaposleni sirotinja, već da su me oni molili da dođu ovde. Ide Nova godina, idu slave, nemojte terati te ljude da idu kući bez ijednog dinara. I oni treba da napune frižider i nahrane svoju decu i proslave 2021. godinu, a da bi u tome uspeli treba da budu plaćeni. Moram da kažem. Vojvodinu volim, osećam se ovde kao kod kuće, ali neću da gledam ove momke.

Pročitajte još: “Ovo ću uraditi samo sada i stavljam tačku na sve priče”: Lazetić Vojvodini učinio veliku uslugu

Napominje da priča umesto svojih izabranika.

– Danas smo opet drugi na tabeli. Nisam heroj ja, ja samo pričam umesto njih, ne bih da oni imaju problem ako kažu nešto. Ja se problema ne bojim i ne mogu da imam problem ako pričam istinu. Boriću se da svako u mojoj Vojvodini dobije platu. Žao mi je kada vidim lica ekipe koja je druga na tabeli sada. Ne smeju da budu neplaćeni i da se puste kući bez tri premije, dve plate, nagrada za Kup, oni imaju svoje porodice, imaju kome da im daju, a ne da ostavljaju vama koji možete to da im date u jednom danu.

Tvrdi da postoji obećanje koje nije ispunjeno.

– Kada sam se obraćao juče, sedeo sam sa momcima i bilo nam je obećano nešto. Imamo našeg sponzora i poštujem gospodina Bajatovića, ali moram da ga zamolim, jer je sedeo pored mene i obratio se svima njima. Obećao je, dva puta nije uspeo, rekao je da će dati treći put. Znam da on daje, ne želim da ulazim u nečije ratove. Smatram Bajate moj dobri, neću da kažem nikakvu ružnu reč. Gradonačelnik nam nikada nije obećao, već da kao najmoćniji čovek u Novom Sadu kaže da mora da isplate ono što treba. Da se vratim na stvar i da zamolim Bajatovića da ispoštuje to do srede, četvrtka. Rekao je da će treći put biti ispoštovano. Dao je rok, nije ga ispoštovao. Nadam se da će do sredine sledeće nedelje svi zaposleni u klubu i ovi momci na koje sam ponosan, da će ispuniti obećanje. Svako ko nema kući para, ko prima minimalac, ne dobija plate po dva-tri meseca se saoseća sa svima ovde. Znaju kako je kada nemaš. Ono što im je obećano mora da im se da.

Potom se obratio predsedniku Vučiću.

– Zamolio sam našeg predsednika Vučića. Možete da me pljujete, ali nikada se nikome nisam udvarao ni od koga ništa nisam tražio. Uvek sam tražio za druge i to svako može da potvrdi, gde god sam radio. Borim se za sebe. Opet ću reći. Nadam se da je gospodin Vučić odgledao ili da mu je bar neko preneo ono što sam rekao juče. Zamolio bih ga da okrene Novi Sad i da sve ovo može da bude rešeno. Vučić je napravio našu Srbiju takvu da bude cenjena u Evropi i u svetu, kada može da bude rame jednom Putinu onda može da završi i jedan mali posao. On je podigao Srbiju na ovaj nivo da bude moćna i velika. Da bi svi bili zadovoljni javno ga molim da pokaže zašto je Srbija velika i da pokaže da se saoseća sa nama i ovim ljudima. Ja mu se izvinjavam što od njega tražim, ali ne znam od koga drugog. Molim ga da obavi jedan poziv od 10 sekundi. Putin za ovo kažnjava u Rusiji, daje platu više, nama ne treba plata više, samo ga molim da pozove, da pokaže svim zaposlenima da će sve biti isplaćeno.

Ponovio je da plate moraju da budu isplaćene.

– U 21. veku plate moraju da legnu, obećanja da se ispune, svaka srpska porodica pred Novu Godinu mora da ima pune frižidere. Smeta nekima što pričam istinu. Boriću se do kraja za svaku porodicu. Pljuvaće me oni što imaju, za njih me baš briga. Interesuju me oni koji nemaju i uvek ću se za takve boriti. Molim sve na čelu sa gospodinom Bajatovićem da ispuni ono što je obećao i da pokaže koliko je veliki. Zamolio bih i predsednika Vučića da, ako ima vremena, da pokaže zašto je predsednik Srbije i zašto  mu želim da dugo, dugo bude tu. Ovo nije dobro ni za nas, ni za njega ni za ljude u klubu. Ako je Srbija velika i Putin takav može da bude u Rusiji toliko cenjen i Vučić je zato cenjen ovde, jer se bori za svoj narod i nadam se da će uspeti da se izbori.

Pročitajte još: Nenad Lalatović iz Niša poslao snažnu poruku Novosađanima

Na kratko je zastao.

-Mogao bih i ja da sredim kada bi mi dao moć i te kako. Šta bih sve uradio, doveo bih u red sve. Ali, ne mogu, ja sam trener, zato molim njega, da ovi ljudi dobiju plate, da dobiju ono što im se duguje, da na odmor odu sa punim džepovima, da porodici date svoj novac. Ćutite, radite i svaka vam čast. Preponosan sam na vas, žao mi je što drugi to ne mogu da prepoznaju. Vas mogu da gledam, njih ne mogu. Molim sve da se urazume. Gospodine Bajatoviću, pokažite da ste veliki i zamolio bih našeg predsednika Vučića da okrene jedan telefon. Momci, svaka vam čast.

Na kraju je upitan da li će ekipa igrati naredni meč ako se plate ne isplate.

– Proitv Sparataka ćemo igrati sigurno i isto tako sam siguran da će do četvrtka sve biti isplaćeno – zaključio je Lalatović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike