Mitrović o pozivu trenera Fulama, rečima za Ronalda i proslavi rekorda

26.03.2021

15:04

0

Autor: D. B.

Napadač Srbije bez dlake na jeziku

Mitrović o pozivu trenera Fulama, rečima za Ronalda i proslavi rekorda
Copyright MN Press

Dva postignuta gola protiv Republike Irske došle su kao melem na ranu otvorenu na telu Aleksandra Mitrovića. Onu koju je napravljena posle promašenog penala u baražu protiv Škotske, a koja se samo širila odlukom trenera njegovog Fulama da ga zakuca za klupu.

Lepo je ponovo videti osmeh čoveka koji sada deli prvo mesto na večitoj listi strelaca nacionalnog tima sa legendarnim Stjepanom Bobekom. A taj osmeh ne mogu da sruše ni “nezgodna” pitanja medija.

Napadač “orlova” otkrio uoči meča proti Portugalije kakva su mu očekivanja o duela protiv Portugalaca, ali i da li je primio poziv sa Ostrva i to šta će reći sutra Kristijanu Ronaldu u tunelu pre meča.

Aleksandar je do sada igrao četiri puta protiv moćnih Portugalaca.

– U sve četiri utakmice smo bili jako težak protivnik za njih. Derbi grupe, veliki izazov. Ne treba na Portugal trošiti reči, pa evropski su šampioni. Treba da se fokusirano na nas, naš timski duh. Poslednji meč od njih u Beogradu izgubili smo zbog naših grešaka. Ali i tada smo videli da je to tim protiv koga možemo da igramo. Dali smo im dva gola, stvorili smo još nekoliko šansi… Drugačija će ovo biti utakmica. Dolazi na počeku kvalifikacija, posle dobrog rezultata protiv Irske. Moraće da budu na visokom nivou, a mi imamo šanse da ostvarimo dobar rezultat – počeo je Mitrović.

Činjenica je i da Mitrović već sutra može da postane najbolji strelac u istoriji reprezentacije. Još kada bi njegov gol i doneo pobedu.

– To bi bilo lepo, idealno i perfektno. Znam da ću rekord da srušiti – da li sada ili za koji mesec. Uvek postavljam nove ciljeve i jedan je da postavim rekord koji niko nikada neće da sruši. Najbitnije je da odigramo dobru utakmicu, da pobedimo, ako može bez primljenog gola.

Specijalna proslava za gol za rekord nije ni u planu.

Golovi su za mene strast i nešto što me gura napred. Nisam nikada spremao proslave, pa neću ni sada.

Velike izraze tipa “prekretnica karijere” kada je reč o meču koji je odigrao protiv Republike Irske Mitrović ne smatra tačnim.

– Nije prekretnica, ali je injekcija samopouzdanja. Za svakog napadača je najvažnije da postiže golove. Imao sam težak period, na meni je da radim vredno i treniram jako i da nateram i selektora i trenera u klubu da me uvrsti u tim. A to je njihov izbor. Gledam da uradim sve što je do mene da bih dobio šansu.

Usledilo je pitanje i da li ga je pozvao ili uputio čestitke trenera Fulama Skota Parkera na dva gola Republici Irskoj.

– Nije.

Mitrović uverava da je novi selektor Stojković doneo i bolju atmosferu u nacionalni tim.

– Videlo se to i na pravoj utakmici. Selektor je doneo novu energiju podigao je samopouzdanje koje je palo. Ima još mnogo prostora za napredak i sve će biti bolje što budemo duže radili zajedno.

Pročitajte još

A na pitanje šta će reći Ronaldu pre meča, usledio je nedvosmislen odgovor.

– Ništa.

Kratko i jasno. Neka takav bude i sutra Mitrogol. I neka već sutra postane rekorder “orlova”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike