Stojković o ljutnji zvezda tima, kapitenskoj traci i čoveku koji nije bio na klupi protiv Iraca

26.03.2021

14:26

0

Autor: D. B.

Selektor u korenu sasekao bilo kakvo nagađanje

Stojković o ljutnji zvezda tima, kapitenskoj traci i čoveku koji nije bio na klupi protiv Iraca
Copyright MN Press

Kada se pojavio sastav Srbije za meč protiv Republike Irske, mnogi su se začudili i zapitali – “šta to tačno radi Dragan Stojković Piksi?”

Krajnji rezultat je pokazao da Piksi itekako zna šta radi, ali činjenica da nije bilo mnogo onih igrača koje je javnost “videla” u prvih 11 donela je nova pitanja – da li su neki od igrača ili kako bi to mnogi voleli da kažu zvezda naljutili zbog toga što su meč počeli na klupi.

To ćete morati njih da pitate. Smatram da su dovoljno inteligentni da znaju da je raspored utakmica “gust” i da trener mora da vodi računa koji će sastav izvesti. Nisam video probleme, a ne znam ni ko su to zvezde tima? – zapitao se Stojković, da bi potom pogledao ka Aleksandru Mitroviću koji je sedeo do njega na konferenciji za medije uoči duela protiv Portugalije u drugom kolu kvalifikacija za odlazak na SP (subota, 20.45).

Mitrović se ne oseća da je zvezda – podvukao je Stojković.

MN Press

Napadač je odmah osetio potrebu da kaže par reči na tu temu.

Niko se ne oseća kao zvezda. Atmosfera je fenomenalna. Nema zle krvi. Pa ja sedim u Fulamu na klupi i šta treba da se ljutim što u reprezentaciji nisam starter? Svi smo ovde zbog jednog cilja – da odemo u Katar, da našu zemlju odvedeno na SP. Nema nikakvog problema, to su samo zli jezici.

Stojković se “pomalo” štrecnuo i kada je upitan da li činjenica da Andrije Živkovića nije bilo ni na klupi protiv Republike Irske znači da će on biti u adut protiv Portugalaca, pošto je dugo bio član Benfike?

E to ne mogu da kažem. To kada bih otkrio, onda bih otkrio sve. I Grujić igra tamo, Jović je bio u Benfici… Ima tu dosta “naših” Portugalaca. Bitno je da su spremni, zdravi… A ko će na teren i u kom trenutku, to zavisi od mnogo faktora… Ne pada nam na pamet da čekamo da nam nešto padne sa neba. Predaja u našem rečniku ne postoji.

Pročitajte još

Stojkovića očigledno umara i priča o tome ko je zamenik kapitena. Kada je Dušan Tadić izašao iz igre protiv Republike Irske, kapitensku traku preuzeo je Stefan Mitrović. Zbog toga se nametnulo pitanje da li je on Tadićev zamenik.

I da jeste i da nije – kakve to veze ima? Nebitno. To igrači razumeju. Ne pravimo od trake nešto što ne treba da se pravi – jasan je Stojković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike