Drama na Marakani, Ronaldo besan otišao u tunel: Srbija stigla 0:2, Portugalcima nije priznat čist gol (FOTO)

28.03.2021

21:43 >> 06:17

0

Orlovi uz hrabru igru i dosta sreće u drugom poluvremenu došli do velikog boda protiv snažnog rivala

Drama na Marakani, Ronaldo besan otišao u tunel: Srbija stigla 0:2, Portugalcima nije priznat čist gol (FOTO)
Copyright MN Press

U drugom meču kvalifikacija u grupi A za odlazak na SP u Kataru 2022. godine, reprezentacija Srbije odigrala je nerešno sa selekcijom Portugala rezultatom 2:2 (0:2). Golove za Srbiju su postigli Aleksandar Mitrović u 46 i Filip Kostić u 60. minutu, dok je za Portugalce precizan bio Diogo Žota u 11. i 37. minutu.

Tim Piksija nagoveštavao je u prvom poluvremenu dva scenarija. Nažalost, onaj lepši koji je zamislio naš selektor nije se prikazao. Portugalci su bili fudbalski ono čemu teži progresivan svet i što bismo sasvim sigurno i mi želeli da budemo kad bismo imali bar deo njihovog talenta.

Hitri, izdržljivi, taktički skoro savršeni, na lopti premoćni protiv snažnijih i sporih “orlova”, baš onakvi kakve je selektor portugalske ekipe priželjkivao da vidi. Zato je semafor u 36. minutu pokazao 0:2 za goste. Autor oba gola Diogo Žota, na isti način postignuta glavom iz peterca, posle centaršuta sa desnog krila gde su bek Sedrik i sjajni Bernardo Silva lako stvarali višak u više situacija.

Shvativši da će i u drugom poluvremenu ovakvi “orlovi” biti glineni golubovi za prebrze protivnike, Piksi se odlučio za dve personalne promene, ali i jednu strategijsku, jer Nemanja Maksimović morao je da zatvori prevelike šupljine u sredini umesto Dušana Vlahovića, dok se od Nemanje Radonjića očekivalo da se nametne po desnoj strani što Darku Lazoviću nikako nije polazilo za rukom.

Pun pogodak, videlo se već u prvom napadu, u kojem je Radonjić asistirao do Mitrovića koji 39. golom postaje najbolji strelac u istoriji nacionalnog tima – 1:2. Kao da je dotad moćni Portugal pokazao da mu pored svih fudbalskih elemenata za čistu “peticu” nedostaje i karakter za visoku ocenu. Jednostavno, voda im se uvukla u uši, teren su u potpunosti predali našim momcima, ali su i prepustili prostor za kontre iz te svoje preterane samouverenosti.

MN Press

U 60. minutu Srbija je izgledala kao Portugal! Lopta je brzo menjala vlasnika, pas ka Radonjiću doneo je ključnu prednost, jer je posle toga usledila nova asistencija srpskog “NR7” ka Filipu Kostić i pogodak za 2:2. Sve do sudijske nadoknade vremena činilo se da bi Srbija mogla i do tri boda, ali onda je Milenković nesmotreno zaslužio crveni karton, da bi u poslednjem napadu Portugalci postigli gol preko Ronalda, koji zbog izostanka VAR tehnologije sudije nisu videle. Ipak, lopta je bila bar 20 centimetara iza linije gola Marka Dmitrovića, pa je veliki bes Ronalda i ostalih bio opravdan i razumljiv.

Printscreen

Srbija je bila miljenik sreće i sudijskih previda, pa sa jednim bodom ima pravo da razmišlja i dalje o osvajanju prvog mesta u grupi A i direktnom plasmanu na Mundijal sledeće godine u Kataru.

Pročitajte još

SRBIJA – PORTUGALIJA 2:2 (0:2)

Stadion: Rajko Mitić. Sudija: Dani Makeli (Holandija). Strelci: Mitrović 46, Kostić 60 – Žota 11, 37. Crveni karton: Milenković 90.

Srbija (3-4-1-2): Dmitrović – Milenković, S. Mitrović, Pavlović – Lazović (od 46. Maksimović), Gudelj, Milinković Savić, Kostić (od 71. Ristić) – Tadić (od 81. Đuričić) – Vlahović (od 46. Radonjić), A. Mitrović (od 88. Jović). Selektor: Dragan Stojković.

Portugalija (4-3-3): Lopes – Kanselo (od 73. Nuno Mendes), Ruben Dias, Fonte, Sedrik – Bruno Fernendeš (od 91. Palinja), Seržo Oliveira (od 73. Renato Sančez), Danilo – Žota (od 85. Žoao Feliks), Ronaldo, Bernardo Silva. Selektor: Fernando Santos.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike