Mitrogol heroj „orlova“: Atmosfera u reprezentaciji dugo nije bila ovako dobra

30.03.2021

18:36 >> 18:40

0

Autor: N. St.

Srpski napadač ima velike zasluge za sjajan učinak Srbije

Mitrogol heroj „orlova“: Atmosfera u reprezentaciji dugo nije bila ovako dobra
Copyright MN Press

Kada je teško tu je Aleksandar Mitrović. Na tri utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo je napadač Fulama dao pet golova. Uz to je oborio rekord Stjepana Bobeka i dodatno ga uvećao. Do sada je dao 41 pogodak za nacionalni tim.

Prezadovoljan je bio posle drugog trijumfa, a prvog na gostovanju. U Bakuu je savladan Azerbejdžan (1:2).

– Bilo bi lepo da se ovako nastavi. Idemo polako, utakmicu po utakmicu. Najbitnije je da smo ostvarili pobedu i upisali tri boda. Bila je teška utakmica, više na nekom psihičkom nego na fizičkom planu. Najvažnije je da smo mini-ciklus završili sa tri boda koja su kao kuća za nas. Atmosfera u svlačionici je fenomenalna, ali se nećemo ovim zadovoljiti. Imamo sad malo veću pauzu između, okupljanje završavamo u dobroj atmosferi – rekao je Mitrović.

Nije bilo lako odigrati tri meča u kratkom vremenskom razmaku.

– Imali smo dve iscrpljujuće utakmice u Beogradu. Uprkos velikom broju igrača u rotaciji nije lako izneti tri meča za kratko vreme. Posle dve dobre partije posle selekcija koje su kvalitetnije od Azerbejdžana smo u Baku došli kao favoriti. U takvim okolnostima uđeš malo laganije. Možda da smo drugi gol dali brže bi se stvari drugačije odvijale. Dešavaju se ovakvi mečevi često. Najbitnije je da privedemo meč kraju. Igra kao igra mislim da je bila dobra. Bilo je teško da ih probijemo. Najvažnije je da smo odradili posao i da imamo sedam bodova.

Možda bi ovakve partije u dresu sa nacionalnim grbom mogle da mu donesu veću minutažu u Fulamu gde ne dobija veliku minutažu.

Ja sam neko ko jako teško odustaje. Uporan sam i verujem u svoje sposobnosti i kvalitet. Verujem u taj rad. Nisam imao kvalitetnu klupsku sezonu sam znao da će kad-tad taj napor, treniranje i rad da mi se vrati. Bilo je pitanje vremena kada će to biti. U tri meča sam dao pet golova, oborio rekord i ovog puta sam bio taj koji je „iskočio“, ali ne treba zanemariti ceo tim. Ne samo igrače koji su na terenu, već i one koji su na klupi i tribinama. Atmosfera je odlična, jako dugo nije bila ovako dobra atmosfera između igrača, stručnog štaba. Svi su srećni, zadovoljni i oni koji su na tribinama i na treninzima se trude da „guraju“, da motivišu. Kada si na klupi znaš da ćeš možda dobiti šansu, kada si na tribini teško je ostati pozitivan. Svi koji su ovde su stvorili nešto jako posebno. Nekada sreću treba zaslužiti, mi smo je zaslužili napornim i poštenim radom – zaključio je Mitrović.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike