Filip Kostić najbolji asistent u 2021. godini na kontinentu

31.03.2021

13:34 >> 14:06

0

Srbin dominira u dve kategorije kao najbolji dodavač

Filip Kostić najbolji asistent u 2021. godini na kontinentu
Copyright Profimedia

Filip Kostić sa svojim brojkama ostvarenim u dresu Ajntrahta dominira na listama koje obuhvataju statistiku igrača iz pet najjačih liga Evrope. Prema istraživanju CIES (Fudbalski institut iz Nojšatela), levo krilo srpskih i frankfurtskih “orlova” od 1. januara ostvario je devet asistencija odnosno jednu na svakih 130 minuta provedenih u igri.

Iza njega se nalaze Borna Sosa iz Štugarta, Tomas Miler iz Bajerna, Toni Kros iz Real Madrida sa po sedam asistencija, a prate ih Aleksandar Golovin iz Monaka, Leroj Sane iz Bajerna, Džejdon Sančo iz Dortmunda i Romelu Lukaku iz Intera sa po šest asistencija.

Takođe, Srbin se nalazi i na prvom mestu po broju ključnih pasova, koji su rezultirali gol-prilikom za ekipu. Prema merenjima iste organizacije izračunato je da Kostić ima 51. takvo dodavanje, na svakih 22,9 minuta po jedno.

Po tome je daleko najbolji igrač u pet najjačih liga, jer drugoplasirani Džejdon Sančo ima takvih asistencija za čak 15 manje od Kostića, baš kao i Memfis Depaj iz Liona, Luk Šou iz Mančester junajteda, Razvan Marin iz Kaljarija, Tomas Miler …

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike