Tri dileme Stanojevića i jasna poruka: Šta nam vredi pobeda, ako ne osvojimo titulu

06.04.2021 | 11:02

Autor: D. B.

Trener Partizana uoči 164. večitog derbija

Copyright MN Press

Ako izgubimo, nemamo šanse za titulu. A Partizan je veliki klub i pobeda u derbiju ne znači ništa ako se ne osvoji titula.

Ovim rečima šef stručnog štaba Partizana Aleksandar Stanojević je na najbolji mogući način sumirao sve što je za crno-bele na talonu u 164. sudaru crno i crveno-belih. A tabela kaže: Crvena zvezda 83 osvojenih bodova, Partizan 74.

– Nema šta puno da se priča. Na nama je da pokušamo da budemo konkurentni za titulu. U dobroj smo formi, ponosan sam na igrače, koliko smo truda uložili, kako smo igrali… Sutra izlazimo da se takmičimo i da uživamo. Utakmica će sigurno odlučiti da li smo u igri za titulu ili nismo. Nama ništa ne znači pobeda u derbiju. Mi smo mnogo veliki klub i ništa sve ne znači, ako ne osvojimo titulu. To je najviši cilj. Ova utakmica nam daje priliku da donesemo neizvesnost do kraja. Samo nas pobeda drži u tome. Ako izgubimo, nemamo šanse – počeo je priču Stanojević.

Što se tiče sastava šef struke crno-belih je izričit.

Imamo tri dileme trenutno. U dobrom smo ritmu, formi, teško je iskristalisati 11 igrača. Imamo za sada tri dileme. Nema tu mnogo šta da se krije. Zna se kako funkcionišemo i koga imamo u sastavu. Stvarno ne znam, ovog trenutka, startnih 11. Da li bih izdiktirao tim da znam? Verovatno ne bih. Znam da se rival sprema za više naših varijanti, ali uvog trenutka stvarno ne znam. Večeras ćemo tek znati. To je najiskreniji odgovor.

Jedna od tih dilema je sigurno da li je Zdjelar spreman posle oporavka od koronavirusa spreman da igra svih 90 minuta.

Svi su spremni. Imali su određenih komplikacija i Urošević i Zdjelar, ali svi su spremni…

Druga nedoumica je i da li će mladi Nemanja Jović dobiti šansu da zaigra pošto je u prethodnim mečevima pokazao prema mišljenju novinara i taktičku zrelost.

– Vidim da se on analizirao. On je definitivno sazreo u nekim segmentima.. Ima situaciju da igra prvi derbi, ako bude igrao videćemo kako će se pokazati.

Činjenica da ne gubi mečeve protiv Zvezde na “Marakani”, Stanojevića ne zanima previše.

– Derbi je posebna utakmica, posebno se spremamo. Koliko gledamo statistiku, bilo je izjednačenih derbija. Nismo ni mi ni oni pobeđivali mnogo. Meni je svejedno gde se igra kada nema navijača. Volim na JNA da čujem naše pesme, prijaju. To je jedina razlika.

Izdvojio je Stanojević i neke igrače Crvene zvezde.

– Imaju dosta udaraca na gol i dosta ih i postižu. Možemo da izdvojimo Kataija i Ivanića, dobro sarađuju, zajedno sa Rodićem, po toj levoj strani.

Pročitajte još

Vraćajuči priču na mečeve iz prethodnih sezona Stanojević je objasnio

Poslednjih godina bili smo ili egal ili smo bolji. Generalno smo u pozitivnom odnosu. Uz svo poštovanje Zvezde, ipak ne mogu da budu nikad dominantni u odnosu na nas. Treba mnogo vremena da prođe da bi bila ta dominacija, da bismo rekli da su dominantni. Poštovanje za njihove titule, samo tri, četiri poraza u prethodnih nekoliko godina. Poštovanje i za nas, što imamo pozitivan odnos u derbijima. Svaki derbi je novo dokazivanje. Ne znači ništa šta je bilo pre tri meseca, a kamoli pre pet godina – tvrdi Stanojević.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam