Aleksandar Stanojević: "Večiti" pobeđuju, jer su razlike u budžetima velike

14.03.2021

15:05 >> 17:13

0

Trener Partizana jednostavnim primerom objasnio razloge dominacije dva najveća kluba

Aleksandar Stanojević: "Večiti" pobeđuju, jer su razlike u budžetima velike
Copyright MN Press

Trener Partizana Aleksandar Stanojević pred sutrašnji meč (18.10, Arena Sport TV 1) sa Zlatiborom na stadionu u Humskoj nije pristao na preveliku priču o derbiju koji je na programu 7. aprila, jer do tada će svaka ekipa odigrati tri utakmice, a reprezentativci sa svojim nacionalnim timovima i dodatna tri meča. Seriju pobeda svojih igrača i Crvene zvezde pošteno i jednostavno pravda prevelikom razlikom u budžetima sa drugim superligaškim ekipama, pa od toga i ne želi da pravi spektakl.

Kako komentarišete serije Zvezde i Partizana koje su najduže u Evropi?

– Znate šta, mi imamo najveće budžete u ligi, velike mogućnosti u timovima. Ne znam da li u nekim zemljama postoje tolike razlike i da se neko izdvaja… Možda je u tome odgovor na ovo pitanje.

Da li osećate pritisak zbog toga što se rano oborili svoj rekord po broju uzastopnih pobeda i da li je počelo zagrevanje za derbi?

– Mi imamo uvek pritisak, jer obaveza je kad god da ste u Partizanu da pobeđujete. Tako je bilo i biće, dodatnog pritiska nema! Što se tiče derbija, taj meč je još daleko. Mi ćemo odigrati još tri utakmice do tada, plus reprezentativci mogu odigrati još tri sa selekcijama, tako da mnogo stvari može da se desi do tog derbija. Ne razmišljamo o tome, kao što ne razmišljam o nizu pobeda.

Kakve promene mogu se očekivati za Zlatibor?

– Mi smo ušli u dobar ritam, pa zato neće biti prevelikih promena, jer mislim da bi nam velika promena mogla da ugrozi tempo koji smo postigli. Biće tri ili četiri promene, od mlađih igraće samo “bonusi” koji su neophodni. Ne bih previše menjao.

Da li će zaigrati Zdjelar i Urošević?

– Oni će biti u konkurenciji za tim, a još ćemo videti koliko će igrati. Nisu sto posto spremni, ali su tu, uz ekipu!

Da li ćete predložiti upravi da produži saradnju sa Ostojićem, budući da je on bitan za atmosferu u timu?

– On je bitan za tim, a ne za atmosferu, jer njegov način rada čini ga uvek spremnim da se stavi na raspolaganje. Da, tačno je, pričao sam sa upravom i ide u tom pravcu da mu se predloži novi ugovor. Ako bude išlo ovim tokom, zašto ne bismo nastavili, ali u fudbalu je teško praviti dugoročne planove, jer jedan događaj može da promeni sve naše planove.

Koliko vam znači najava skorog potpisivanja ugovora o produženju saradnje sa Zdjelarom?

MN Press

– Mnogo znači, budući da je on takav tip igrača da bi svakom treneru bio čovek od neograničenog poverenja, pa i meni.

Šta mislite o pozivu Nemanji Joviću da igra za mladu reprezentaciju?

– Za mladog igrača je veoma važno da se zadrži gore što duže, jer oni brzo dođu do vrha ali ostaje samo pitanje koliko se na njemu zadrže. Više bi me radovalo ako bi ga selektor Stolica pozvao za naredno okupljanje, jer bi to značilo da je potvrdio sebe u prethodnom slučaju.

Mogu li doći još neki povratnici?

– Skoro je bilo prilika da dovedemo nekog, jer igrač nije imao klub, ali smo i mi bili popunjeni na toj poziciji. To je uslov da bi neko došao kao letos Miljković, Jojić ili Obradović.

Šta je razlog pada ritma u završnici mečeva sa Voždovcem ili Vojvodinom?

– Sve je to normalno! Nije lako držati visok ritam iz utakmice u utakmicu i dominirati nad rivalima. Ponekad dođe i do pada, a nešto zavisi i od protivnika.

Da li ste gledali meč Brodarac – Teleoptik 1:2 i da li ste za to da se filijala plasira u Drugu ligu?

– Iskren da budem nisam gledao uživo, ali planiram da odgledam snimak. Naravno, dobio sam već izveštaj, znam kako se meč razvijao i koji su bili najbitniji detalji. Pratmi naše igrače, važno bi nam bilo da igraju jače takmičenje, ali i ako se to ne dogodi mogu samo reći “svaka čast za igru i rezultate”.

 

Da li je pored četvorice pozvanih u mladu selekciju mogao još neki vaš igrač da dođe na spisak selektora Stolice?

– Mislim da je četiri za respekt. Važno je da su oni pozvani i da će dobiti priliku da se pokažu. Voleo bih da oni opet budu na sledećem okupljanju. Drago mi je zbog Lazara Pavlovića, koji je sve bolji. Lično bih voleo da je tu i Štulić, pokazuje dosta dobrih stvari, ali kao što rekoh, svi oni moraju da se dokazuju i da zasluže novi poziv. Što se tiče igrača koji su rođeni u inostranstvu, ja se zalažem za sve naše igrače koji imaju kvalitet da dobiju priliku u dresu reprezentacije. Jedino nisam za to da igraju stranci u reprezentaciji – zaključio je Stanojević i na kraju poručio kakvo je stanje u timu pred susret sa Zlatiborom:

– Imamo sutra meč, znamo obaveze, znamo ciljeve, svi smo spremni osim Filipa Stevanovića, koji je imao jedan problem sa zglobom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike