Selektor Portugalaca nas ceni, ali i poručuje: Srbi, imate jednu veliku manu

07.12.2020

20:09

0

Autor: D. B.

Fernando Santoš prvo sipao komplimente na račun orlova, a onda je usledio hladan tuš

Selektor Portugalaca nas ceni, ali i poručuje: Srbi, imate jednu veliku manu
Copyright MN Press

Samouveren i realan. Takav utisak odaje selektor fudbalske reprezentacije Portugalije posle žreba grupa kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022.

Fernando Santoš je, koliko god je trentno moguće, analizirao sastav grupe koja je njegov tim spojila sa Srbijom, Republikom Irskom, Luksemburgom i Azerbejdžanom. Ukazao je na nekoliko vrlo bitnih stavki od kojih će sigurno dosta toga zavisiti kada je reč o konačnom plasmanu i odlasku na Mondijal.

Pričao je i o Srbiji. I čini se da je, kada je reč o “orlovima” pogodio pravo u centar.

-Analizu mogu da pravim samo u teoriji. Moramo da vidmo i kalendar i da saznamo ko je rival u martu. Kako bilo, Portugal mora da bude najozbiljni kandidat za plasman na Svetsko prvenstvo – bez lažne skromnosti je selektor evropskih prvaka.

Posebnu pažnju posvetio je našoj reprezentaciji.

-Ako gledamo samo sastav, Srbija je reprezentacija koju čine elitni fudbaleri. Njihovi igrači su u najboljim klubovima Evrope. To je jako kvalitetna reprezetacije. Ali, znamo i da im je teško da sastave tim sa svim tim igračima. Kada ne pokazuju te “rane”, oni su moćan tim. Jako je važno da se dobro pripremimo za mečeve sa njima. Uvek ih poštujem. Oni su jako moćan tim. Biće važno kako ćemo da se spremimo za mečeve sa njima.

Selektor Portugalaca ukazao je na potencijalne probleme, koji nisu fudbalski.

-Problem u ovim kvalifikacijama mogla bi da budu i putovanja. To je nešto o čemu moramo da vodimo računa pošto će se igrati na svaka tri dana. Put u Azerbejdžan je uvek izazov i potrebna je dobra logistika. Poštujemo rivale, ne smemo ni da pomislimo da smo se već plasirali ili bilo koga da smo već pobedili. Porutgal jeste favorit u ovoj grupi i želimo da budemo prvi, ali sve utakmice su jako važne i ne smemo da pravimo greške ili gubimo bodove. Favoriti smo na svakom meču u ovoj grupi. Očekujem da se plasiramo na Svetsko prvenstvo, to bi bio šlag na torti za ovu reprezentaciju.

Govorio je zatim i o stvarima vezanim za teren.

-Rebublika Irska igra drugačije od ostalih rivala. Vrlo dobro se brane, jaki su u duelima, uvek umeju da zagorčaju život timovima sa kojima igraju. U ovoj grupi dosta će zavisiti i od kvaliteta terena na kojima ćemo igrati, da li ćemo igrati u blatu. Recimo, to nas je dočekalo u Luksemburgu – podsetio je Santoš.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike