KRAJ: Pirove pobede Porta i Bajerna, PSŽ i Čelsi u polufinalu Lige šampiona (VIDEO)

13.04.2021

18:54 >> 21:26

0

Autor: Adam Štulić

Večeras prva dva revanš meča četvrtfinala elitnog takmičenja

KRAJ: Pirove pobede Porta i Bajerna, PSŽ i Čelsi u polufinalu Lige šampiona (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Francois Mori

Ovosezonsko izdanje Lige šampiona dobilo je prve polufinaliste. U revanš mečevima četrtfinala elitnog takmičenja, slavili su Bajern i Porto, ali nijedan od tih timova neće se boriti za najvredniji klupski trofej u Evropi.

Derbi ove runde Lige šampiona bez dileme je bio duel “svetaca” i Bavaraca, mnogi bi rekli i finale pre finala. Prošle nedelje u Mihenu PSŽ je fenomenalnom meču slavio 3:2, što mu je na kraju i donelo plasman u polufinale, s obzirom da je na “Parku prinčeva”, sada već bivši evropski prvak, slavio 1:o.

Istim rezultatom Porto je savladao Čelsi, koji je u Sevilji bio niminalni domaćin. Ipak, “plavci” su prošli dalje zahvaljujući pobedi od 2:o u prvom duelu na istom stadionu.

Pročitajte još

90+4′ – KRAJ

Završene su obe utakamice, gosti su slavili pirove pobede.

90+3′ – GOOOL

Porto će doći do pirove pobede, golom Taremija za koji ne postoje dovoljno dobre reči kako bi ga opisale.

90′ – NADOKNADA

Oba meča produžena su za četiri minuta.

87′ – SVE MANJE NADE

Sve je manje nade za Bajern, u Sevilji je sve poznato, s obzirom na rezultat iz prvog meča.

78′ – PONIŠTEN GOL

Konačno se zatresla mreža Nojera, ali je gol Mbapea poništen zbog ofsajda.

Tanjug/AP Photo/Francois Mori

69′ – MIRNIJI PERIOD

Poslednjih desetak minuta kao da je malo opao ritam u Parizu. Osim žutog kartona za Tomasa Milera, ništa drugo nije vredno pomena.

59′ – PRINUDNA IZMENA

Na sve “muke” Parižana, nadovezala se i povreda Diala, zbog koje je morao da napusti teren. Umesto njega u igri je Baker. U Sevilji se baš ništa vredno pomena nije dogodilo u dosadašnjem toku drugog poluvremena. Marko Grujić je u 63. minutu ustupio mesto Taremiju.

53′ – JOŠ JEDAN ZICER ZA PSŽ

Nestvarno je koliko se ne da PSŽ i Nejmaru večeras. Di Marija je sve uradio na desnoj strani, gurnuo je loptu paralelno sa gol linijom pored istrčalog Nojera, ali je Brazilac zakasnio za pola koraka i nije uspeo da je gurne u praznu mrežu.

47′ – ALABA

Prvi je u drugom poluvremenu zapretio Bajern. Izveli su gosti opasnu akciju po desnoj strani, lopta je došla do Alabe, koji se namestio i šutirao sa 17 metara, ali malo pored stative.

Tanjug/AP Photo/Francois Mori

46′ – POČELO DRUGO POLUVREME

Nastavljena su oba meča.

45′ – POLUVREME

Završeno je prvo poluvreme na oba duela. Očekivano, mnogo više uzbuđenja bilo je u Parizu.

40′ – GOOOL (VIDEO)

Bajern vodi golom Čupo Motinga. Odmah je stigla kazna Parižane. Miler je sjajno spustio loptu Alabi u kaznenom prostoru PSŽ, ovaj je šutirao ali je Navas uspeo da odbrani taj pokušaj. Na nesreću domaćih, lopta se odbila na glavu ofanzivcu Bajerna, koji je sa nekoliko metara lako sproveo u mrežu.

37′ – PREČKA PA STATIIVA NEJMARA

Mnogo sreće za Bajern. Nejmar je sjajnom fintom na ivici kaznenog prostora izbacio jednog defanzivca gostiju i sa 15 metara prelepo gađao gornji ugao, ali je Nojera spasila prečka. Nije prošlo ni 60 sekundi, stativa je sačuvala Bavarce. Mbape je još jednom uposlio Nejmara, ovaj je šutirao pored Nojera, ali je još jednom pogodio okvir gola

34′ – PSŽ SVE OPASNIJI

Kao da su fudbaleri PSŽ uvideli da su previše prostora ostavili rivalu, u poslednjih desetak minuta su znatno više na polovini Bajerna. Nejmar je u 34. minutu zapretio šutem u bliži ugao iskosa sa desne strane, ali je Nojer ponovo bio na mestu i paradom je zaustavio šut Brazilca.

Tanjug/AP Photo/Francois Mori

26′ – SANE, NOJER

Bajern konstantno napada PSŽ, koji su priliku čeka u kontri. Najbolju šansu Bavarci su imalu u 26. minutu. Uzeli su gosti loptu na tridesetak metara od gola Parižana, izveli brzi napad, koji je šutem sa 17 metara završio Sane. Lopta je prošla malo pored stative. Već u narednom napadu velika prilika za PSŽ. Dočekali su domaći kontru, Mbape je ušao po levoj strani u kazneni prostor, asistirao je ka Nejmaru, čiji je šut ponovo zaustavio istrčali Nojer.

18′ – PORTO KONKRETNIJI

Očekivano ili ne, tek Porto ima više loptu u svojim nogama i nešto je konkretniji na startu meča. Najbolju priliku portugalski šampion imao je u 11. minutu, kada je Mendi pogrešio i dodao loptu do Korone. Fudbaler Porta je šutirao iz prve, ali je u poslednjem trenutku jedan defanzivac Čelsija uspeo da ga izblokira dovoljno da lopta pogodi spoljni deo mreže.

Tanjug/AP Photo/Angel Fernandez

10′ NEJMAR

Odlična prilika za PSŽ. Mbape je po levoj strani ušao u kazneni prostor gostiju, lopta je uz malo sreće došla do Nejmara, koji je sa pet metara pokušao da savlada Nojera, ali je iskusni golman bio blizu, “ušao je u noge” Brazilcu i odbranio njegov šut.

6′ – MIRNO

Na oba stadiona nema velikih uzbuđenja na startu meča. Najbliži golu bio je PSŽ, ali je Mbapeov šut iskosa sa desne strane otišao pored stative.

1′ – POČELI MEČEVI

Počeli su dueli u Parizu i Sevilji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike