Bajern juri zaostatak u Parizu: Bavarci bez Levandovskog protiv Poketinovih zvezda

13.04.2021

05:18 >> 05:51

0

Autor: N. St.

Biće zanimljivo u francuskoj prestonici

Bajern juri zaostatak u Parizu: Bavarci bez Levandovskog protiv Poketinovih zvezda
Copyright Tanjug/Sven Hoppe/DPA via AP

Neutralni navijači i ljubitelji fudbala su prošle nedelje mogli da vide verovatno najbolji meč u Ligi šampiona odigran ove sezone. PSŽ je u Minhenu savladao Bajern (3:2).

Teško je rečima opisati sve što se izdešavalo, ali statistika može dodatno da dočara viđeno. Bavarci su dominiarli u posedu lopte (61 naspram 39 odsto), imali čak 31 šut ka golu, naspram samo šest koliko je imao rival, od toga 12 u okvir, naspram samo četiri koliko su imali Parižani. Uprkos svemu tome su poraženi.

Doduše, ko zna šta bi bilo da je u tom meču igrao Robert Levandovski. Najbolji strelac nemačkog giganta ni u francuskoj prestonici neće moći da pomogne ekipi, mada je dobra vest za trenera Hansa-Ditera Flika to što se vratio treninzima posle povrede kolena.

Izostanak Poljaka je svakako ogroman problem za nemački tim. Posebno u situaciji u kojoj moraju da igraju na gol više. Uz njega su na listi povređenih Gnabri, Sule, Toliso, Kosta…

– Ako poboljšamo našu efikasnost i egzekuciju imamo dobre šanse da prođemo. Znamo u čemu smo grešili u prvom meču i to su neki detalji koje moramo da ispravimo. Greške ne smeju da se ponove. Tačno je da moramo da jurimo gol, ali sigurno nećemo igrati sa petoricom napadača i jurišati ka golu Navasa. Moraćemo da pronađemo pravi balans između rizikovanja i kontrolisanja meča. Ako uspemo da postignemo gol prvi to bi moglo da dovede do panike kod protivnika i to je situacija koju želimo da isprovociramo – poručio je Tomas Miler.

Na drugoj strani Maurisio Poketino može da računa na najveće zvezde poput Nejmara i Mbapea, ali ne i na povređene Bernata, Ikardija i Markinjosa.

– Slažem se da ove sezone bolje partije prikazujemo na gostovanjima i to je nešto šta ćemo analizirati kada se sve završi. Želimo da promenimo to već od naredne utakmice. Čeka nas veliki izazov. Moramo da se potrudimo da držimo loptu što više u našem posedu i da pokušamo da ih napadnemo. Biće sigurno momenata koji će biti veoma teški i u tim trenucima moramo da igramo zajedno i da pokažemo solidarnost – svestan je Poketino težine zadatka koja je pred njegovim timom.

Kada su u pitanju neki raniji dueli ovih ekipa u Parizu uglavnom je bolje prolazio domaćin pošto je slavio u duelima odigranim 2017, 2000 i 1997. godine. Doduše, teško je te susrete uporediti sa onim koji tek treba da se odigra. Imaće i još jedna dodatni motiv pošto su prošle sezone u polufinalu odigranom u Lisabonu izgubili od Bajerna zahvaljujući golu Komana u 59. minutu. Bavarci su kasnije stigli do „ušatog pehara“. To je trofej koji Parižani još uvek nemaju u svojim vitrinama.

Dakle, na jednoj strani će biti Nejmar, Mbape i družina, a na drugoj ekipa koja se nikada ne predaje i koja ima taj čuveni nemački mentalitet. Ostaje da se vidi ko će se radovati na kraju…

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike