Bajern pobedio u Parizu, ali fudbalska Evropa dobija novog vladara

13.04.2021

21:21 >> 21:34

0

Autor: Adam Štulić

Pirovu pobedu ostvario i Porto protiv Čelsija

Bajern pobedio u Parizu, ali fudbalska Evropa dobija novog vladara
Copyright Tanjug/AP Photo/Francois Mori

Fudbalska Evropa dobiće novog vladara, pošto je krunu dosadašnjem skinuo PSŽ. Minhenski Bajern pobedio je u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona u Parizu (1:0), ali to nije bilo dovoljno da nadoknadi zaostatak iz prvog meča na “Alijanc areni” (2:3).

Nema dileme da je tim Hansija Flika platio ceh odsustvu Roberta Levandovskog, pogotovo u meču na “Parku prinčeva”, gde im je trebalo minimum dva gola kako bi nastavili put ka odbrani trona.

Odsustvo klasičnog golgetera i te kako se osetilo u igri minhenskog velikana, koji je tokom većeg dela meča obigravao oko kaznenog prostora rivala, ali bez završnog udarca kojim bi se ozbiljnije ugrozio Kejlor Navas.

Mora se priznati da su Bavarci večeras bili i veliki miljenici sreće, s obzirom na to da je Nejmar sredinom prvog poluvremena u razmaku od samo nekoliko minuta pogodio prvo prečku, a potom i stativu iz veoma izgledne situacije. Kada se ima u vidu i da je Nojer u nekoliko navrata u poslednjim momentima osujetio pokušaje Brazilca, pravo je čudo kako su “sveci” na veliki odmor otišli u minusu.

Tanjug/AP Photo/Francois Mori

Ipak, nepisano fudbalsko pravilo da kada promašiš svoje šanse usledi kazna, osetili su na svojoj koži. Manje od 120 sekundi od pogođene stative, Parižani su morali po loptu u svoju mrežu. Akcija Bajerna je tekla po levoj strani, Miler je sjajno spustio loptu Alabi, čiji je šut iskosa sa leve strane, sa šest metara Navas uspeo da zaustavi. Na njegovu nesreću, lopta se odbila na glavu Čupo Motingu, kojem nije bilo teško da je sa ne koliko metara sprovede u mrežu. Igrao se 40. minut.

Nastavak meča bio je znatno mirniji. Kružili su gosti oko šesnaesterca PSŽ, ali je defanzivna linija Poketinovog tima bez mnogo problema odbijala sve nalete Bajerna, kojeg je sreća pogledala i na otvaranju drugog poluvremena, kada je Nejmar zakasnio za pola koraka na asistenciju Di Marije, i nije stigao da loptu “ćušne” u praznu mrežu sa tri metra.

Duel u Sevilji, između Čelsija i Porta stao je u treći minut nadoknade vremena, kada je Taremi maestralnim “makazicama” zatresao mrežu nemoćnog Mendija, za pobedu portugalskog tima, nedovoljnu da se nadoknadi minus iz prvog meča (0:2).

Podsetimo, u sredu se, u druga dva četvrtfinalna okršaja, sastaju Liverpul – Real Madrid i Borusija Dortmund – Mančester siti.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike