Siti surovo kaznio desetominutno pomračenje PSŽ

28.04.2021

20:55 >> 21:11

0

Autor: Adam Štulić

Građani nadomak finala Lige šampiona

Siti surovo kaznio desetominutno pomračenje PSŽ
Copyright Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Sat vremena je PSŽ držao pod kontrolom Mančester siti. Sat vremena su izabranici Maurisija Poketina bili gospodari svoje sudbine u prvom meču polufinala Lige šampiona, a onda su za desetak minuta napravili niz grešaka kojima su pogurali Mančester siti ka trijumfu na “Parku prinčeva” – 1:2 (1:0).

“Sveci” su od starta meča bili konkretniji rival i delovalo je da je samo pitanje trenutka kada se postići gol. To se desilo u 15. minutu, kada je posle sjajno izvedenog kornera Di Marije sa desne strane, Markinjos bio najviši u skoku na prvoj stativi i između dva fudbalera gostiju poslao loptu u kontra ugao Sitijevog gola.

Osetili su Parižani tada da je rival poljuljan, nastavili su da prete, što iz prekida, što iz igre, ali nekoliko veoma obećavajućih situaciju pred i u kaznenom prostoru “građana” prokockali su lošim rešenjima u odsudnim momentima.

S druge strane, gosti iz Engleske na prvu pravu priliku čekali su do 42. minuta. Izašli su fudbaleri Sitija u visoki presing, uzeli loptu defanzivcima PSŽ pred kaznenim prostorom, posle čega se Foden našao oči u oči sa Kejlorom Navasom. Međutim, mladi ofanzivac “građana” šutirao je pravo u golmana domaćih, i tako propustio priliku da poravna rezultat.

Zanimljiva je bila i reakcija, tačnije odsustvo iste, Maurisija Poketina prilikom vodećeg gola svog tima. Jedna od kamera uhatila je trenutak kada je Markinjos zatresao mrežu gostiju, a Poketino je samo mirno stajao bez i najmanjeg pokreta i pokazivanja emocija.

Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Kao da je argentinski stručnjak bio svestan da to ne mora ništa da znači za konačan epilog duela i očigledno je bio u pravu, pošto se igra njegovom tima za samo desetak minuta sredinom drugog poluvremena potpuno raspala.

Siti je do izjednačenja došao u 64. minutu. Izveli su gosti kratko korner sa desne strane, lopta je došala na drugu stranu terena, odakle je De brujne, sa ivice kaznenog prostora, uputio centaršuta. Na nesreću “svetaca”, lopta nikoga tom prilikom nije zakačila, malo je putanjom prevarila i Navasa i završila u njegovoj mreži.

Od tog momenta na terenu je postojao samo jedan tim, a potpuni preokret usledio je u 71. minutu, kada je Marez izveo slobodan udarac sa dvadesetak metara, i probacivši loptu “kroz” živi zid zatresao mrežu iskusnog čuvara mreže domaćina.

Tada je već postalo jasno da će PSŽ teško uspeti da se vrati u meč, pošto ni govor tela domaćih igrača nije odavao takav utisak, a sve je definitivno bilo jasno u 78. minutu, kada je Gej dobio direktan crveni zbog veoma nopreznog i preoštrog starta na Gundogana.

Pročitajte još

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike