KRAJ: Siti kaznio početničke greške i preokrenuo u Parizu

28.04.2021

18:30 >> 20:58

0

Autor: N. St.

Gvardiolina ekipa je napravila veliki korak ka finalu LŠ

KRAJ: Siti kaznio početničke greške i preokrenuo u Parizu
Copyright Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Derbi polufinala Lige šampiona je donelo ono što se i najavljivalo – pravi spektakl na terenu. Pari Sen Žermen i Mančester siti su odigrali odigran meč na “Parku prinčeva“.

Na kraju su “građani” bili ti koji su se radovali u francuskoj prestonici – 1:2 (1:0).

Domaći tim je bio bolji u prvom delu meča, stvorili su dovoljno šansi da sa znatno većim vođstvom odu na pauzu. To se nije dogodilo. A, onda je u 64. minutu De Brujne u želji da centrira matirao Navasa i u potpunosti okrenuo meč na stranu svog tima. Videlo se to sedam minuta kasnije kada je Marez odlično izveo slobodan udarac i doneo potpuni preokret.

Posle toga su “sveci” počeli da se ponašaju kao pioniri, a ne profesionalni fudbaleri. Pravili su dosta faulova, vidno nezadovoljni dešavanjima na terenu. U 77. minutu je Gej napravio oštar faul na Gundoganu i opravdano je dobio crveni karton. Poketino je odmah potom izveo Paredesa kako ne bi ostao sa devetoricom. Siti je uspeo da sačuva prednost sa igračem više.

Gvardiolin tim je tako napravio ogroman korak ka finalu Lige šampiona, pošto na “EtihaduParižani moraju da postignu najmanje dva gola da bri prošli dalje.

Dešavanja sa meča ste mogli da pratite na portalu „24sedam

Pročitajte još:

90+4′ – KRAJ

Utakmica je gotova. Siti je slaivo u francuskoj prestonici – 1:2.

90′ – JOŠ ČETIRI MINUTA

Igraće se još četiri minuta u Parizu.

86′ – VELIKI PROTESTI PARIŽANA

De Brujne je napravio nesmotren start, okupili su se Parižani, tražili su crveni karton, Brih mu je pokazao žuti, što je samo pojačalo proteste domaćeg tima. Odluka se nije promenila.

82′ – FLORENCI DO NAVASA I ULAZAK ERERE

Prošao je Rodri po strani, ali nije imao slobodnog saigrača. Florenci je grudima spustio za Navasa. Za to vreme je Poketino napravio i drugu promenu, ušao je Erera umesto Paredesa.

80′ – IZMENA

Poketino odmah vadi iz igre Di Mariju i uvodi Danila. Gundogan je ostao u igri.

78′ – CRVENI ZA GEJA

Start sa leđa Geja na Ilkaju Gundoganu. Nemac je ostao da leži na zemlji, a Brih mu je pokazao direktan crveni karton. Svestan je situacije bio i Poketino koji je odmah posle starta izrazom lica pokazao da očekuje isključenje. Gundogan je sa bolnom grimasom ostao da leži na zemlji, na prvi pogled ne deluje dobro.

75′ – PROBAO I FODEN

Foden je glavom dobro šutirao, Navas je bio na pravom mestu da interveniše. Za to vreme se čuju instrukcije Gvardiole sa klupe koji traži od svojih fudbalera da pritisnu rivala i da im ne dozvoli previše prostora da kreiraju napade.

74′ – ŽUTI ZA NEJMARA

Parižani su sve nervozniji, Nejmar je neoprezno startovao na Stounsa i dobio je žuti karton.

71′ – MAREZ ZA PREOKRET

Siti je preokrenuo u Parizu. De Brujne i Marez su se dogovarali ko će da izvede slobodan udarac, učinio je to Marez i poslao loptu između Kimpembea i Paredesa, Navas nije imao šansu.

70′ – ŽUTI ZA PAREDESA

Gej je faulirao Fodena, Brih je pokazao da je faul, a Paredes je šutnuo loptu posle zvižduka pa je dobio žuti karton.

64′ – SITI JE IZJEDNAČIO!

Nije delovalo kao da je velika opasnost, ali je De Brujne sa oko 20 metara centrirao, nikoga lopta nije dotakla i završila je iza Navasovih leđa za 1:1. Dosta sreće za “građane” i velika nesigurnost Navasa.

61′ – MAKAZICE DE BRUJNEA I PRVA IZMENA

Pokušao je De Brujne “makazicama” da iznenadi Navasa, otišla je lopta preko prečke. Gvardiola je napravio prvu promenu, umesto Kansela je ušao Zinčenko.

59′ – EDERSON BRŽI OD MBAPEA

Siti se ponovo bunio što Brih nije dosudio faul na Marezu. Potom je Di Marija fintom izbacio Kansela, pa je poslao loptu u prostor ka Mbapeu, Ederson je bio brži i uspeo je da spreči opasnost.

56′ – NEJMAR, PA MBAPE

U građenju akcije je Nejmar sjajno petom poslao loptu u prostor, ona je stigla do Mbapea koji je sa nekoliko sjajnih finti izbacio čuvare, ali je Voker poslao loptu u korner. Nejmar je centrirao, Di Marija je glavom šutirao daleko od gola.

54′ – FAUL RODRIJA

Dobio je Nejmar loptu, zaleteo se, a Rodri ga je faulirao. Odmah je protestovao i tvrdio da nije faul, Brazilac mu je pokazao da ga je vukao za dres i imao je šta da mu kaže na španskom.

50′ – PROTESTI KOD BRIHA

Kanselo je poslao loptu u prostor i završio je na zemlji usled starta Di Marije. Protestovali su gosti, tražili faul, Brih je pokazao Kanselu da ustane i da nema prekršaja.

46′ – MEČ JE NASTAVLJEN

Počelo je drugo poluvreme na “Parku prinčeva”. Nije bilo izmena.

45+1 – POLUVREME

Završeno je prvo poluvreme u prestonici Francuske, domaći tim ima gol prednosti – 1:0.

42′ – FODEN ZAMALO

Velika greška domaćina koju je Foden mogao surovo da kazni, mladi fudbaler je ostao potpuno sam u kaznenom prostoru i šutirao je pravo u Edersona.

41′ – PARIŽANI TRAŽILI PENAL

Prelep potez Florencija, Nejmar je krenuo po loptu, pa je pao u kaznenom prostoru. Usledili su žustri protesti, tražili su penal. Brih nije želeo ni da čuje.

40′ – NEJMAR OSTAO NA TRAVI

Nejmar je krenuo na prodor, posle starta Kansela je završio na travi, delovalo je da je nezgodno pao na ruku. Ostao je na travi, držeći se za levu ruku sa bolnom grimasom. Pokazao je Brihu da mu ne treba lekarska pomoć i posle kraćeg predaha je ustao.

Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

35′ – NAPADI DOMAĆINA

Ne zaustavlja se domaći tim. Nastavljaju se napadi Parižana, ali za sada odbrana “građana” uz dosta problema uspeva da reaguje.

32′ – VELIKA GREŠKA NAVASA

Napravio je Navas veliku grešku prilikom dodavanja, ispred Silve je Paredes reagovao tako što je skočio i u vazduhu volejem izbacio loptu napred. Voker je kontru sprečio faulom na Nejmaru, a gosti su protestovali, tražili su opasnu igru Paredesa i penal. Brih je odmahnuo rukom i pokazao da je Nejmar fauliran i da se meč nastavlja.

31′ – ŽUTI ZA KANSELA

Mbape je dobio loptu, gurnuo je u prostor i zaleteo se, Kanselo je uklizao, zaustavio ga i dobio je žuti karton.

29′ – EDERSON SPASILAC

Loša povratna lopta ka Edersonu koji je uklizavanjem uspeo da interveniše u poslednjoj sekundi ispred Di Marije.

27′ – VERATI I KORNERI

Nekoliko sjajnih poteza Veratija koji se poigrava sa protivnicima. Posle kornera je Ederson uspeo da interveniše i da ponovo izbaci loptu u korner. Nejmar je nešto duže čekao da centrira, jer je sudija Brih nekoliko puta prilazio igračima u petercu da ih opomene. Paredes je glavom uspeš da šutira ispred Stounsa, lopta je završila pored prečke.

21′ – PRETI SITI

Najbolji napad Sitija do sada. Centaršut ka Silvi koji je uklizao i pokušao da iznenadi Navasa koji je bio na bližoj stativi i poslao je loptu u korner. Markinjos je lako intervenisao posle centaršuta.

15′ – GOL MARKINJOSA!

Gol je “visio” u vazduhu. Posle sjajno izvedenog kornera Di Marije je kapiten Markinjos bio najviši u skoku i pogodio je dalji ugao, Ederson je ostao “ukopan”.

13′ – EDERSON

Odlična akcija Parižana i dobar šut Nejmara na koji je Ederson još bolje intervenisao i sprečio pogodak.

10′ – OTVORENA IGRA

Igra se otvoreno na obe strane terena. Siti je taj koji ima više loptu u posedu, ali je domaćin opasniji kada ima loptu u nogama. Jedan start Paredesa je razbesneo Gvardiolu koji je tražio karton, Brih se nije oglasio.

3′ – PRVI ŠUT

Prvu priliku na meču imao je Nejmar, šutirao je pravo u Edersona.

1′ – MEČ JE POČEO

Utakmica u Parizu je krenula

20:31′ – SASTAVI

Poznati su sastavi timova, a Gvardiola je ponovo odlučio da igra bez klasičnog napadača, pa će Bernardo Silva biti “lažna devetka”, dok su Aguero i Žesus na klupi.

PSŽ: Navas – Florenci, Markinjos, Kimpembe, Baker – Paredes, Gaj – Di Marija, Verati, Nejmar – Mbape

SITI: Ederson – Kanselo, Dijaš, Stouns, Voker – De Brujne, Rodri, Gundogan – Foden, Marez, Silva

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike