Terzić o dolasku Prijovića i Dragovića, ko ide iz kluba i kakva će biti politika što se tiče dovođenje stranaca za narednu sezonu

30.04.2021

15:10 >> 15:34

0

Autor: Milan Nastić

Generalni direktor Crvene zvezde već sada razmišlja o narednoj sezoni

Terzić o dolasku Prijovića i Dragovića, ko ide iz kluba i kakva će biti politika što se tiče dovođenje stranaca za narednu sezonu
Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde odbranili su titulu u Superligi, ali čelnici kluba već uveliko razmišljaju o narednoj sezoni i kako formirati što bolju ekipu kako bi se ponovo plasirali u grupnu fazu Lige šampiona.

Zvezdan Terzić, generalni direktor crveno-belih pričao je o dolasku Dragovića i Prijovića, o eventualnim odlascima, koliko su izgubili zbog koronavirusa i kakva će im politika biti što se tiče dovođenja stranaca.

– Transferi Dragovića i Prijovića nisu gotova stvar, a stav Zvezde je da ne komentarišemo ništa što ne moramo dok se ne završi posao. Imamo odlična rešenja na svih 11 pozicija, a svaki kvalitetan igrač je dobrodošao – kazao je Terzić za Srbija danas.

Pročitajte još

Generalni direktor crveno-belih dotakao se i dovođenja stranaca za narednu sezonu.

– Tražili smo ranije da se promeni pravilo o broju stranaca, ali naši zahtevi nisu prihvaćeni. Pomirili smo se sa tim. Okej, imamo četiri stranca na raspolaganju i ovog leta ih nećemo dovoditi! Potpuno smo promenili strategiju i dovodićemo samo domaće fudbalere. Što se tiče spekulacija oko igrača iz Evropske unije, ne verujem da će uskoro dobiti status domaćih igrača. Ako je ranije bio argument da veći broj stranaca ugrožava prostor za srpske igrače, nema logike da se to sada menja. Nama su sada domaći igrači nosioci igre i tako će ostati.

Zvezdan Terzić je obećao da niko od nosilaca igre ovog leta neće biti prodat.

– Nijedan od igrača koji čine kostur tima nije na prodaju! I tu se ne radi o ceni. Nećemo ni pričati sa zainteresovanim klubovima. Katai, Ivanić, Borjan, Sanogo, Ben, Milunović… Svi su nam neophodni za kvalifikacije i ovde se priča na tu temu završava. Dosta se spominje prodaja Veljka Nikolića, Željka Gavrića i Njegoša Petroviću, i mogu da idu u slučaju dobre ponude, ali to ne znači u startu da će otići pre završetka kvalifikacija. Od njihovih transfera moramo da se izdržavamo. Omladinska škola treba da proizvodi igrače od kojih će Zvezda funkcionisati. Oni u ovom trenutku možda nisu spremni da zbog mladosti donesu sportski rezultat u Evropi kojem težimo, jer će detalji i iskustvo odlučivati u kvalifikacijama. Ja bih voleo da svi oni ostanu u klubu još dve-tri godine, ali od čega će Zvezda da živi – zaključio je Terzić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Srbija danas

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike