Murinjov dolazak u Romu izazvao buru i na berzi: "Vučici" porasle akcije za 20 odsto

04.05.2021

14:34 >> 21:17

0

Portugalac se posle 12 godina vraća u Italiju, gde je sa uspehom vodio Inter

Murinjov dolazak u Romu izazvao buru i na berzi: "Vučici" porasle akcije za 20 odsto
Copyright Profimedia

Paulo Fonseka je prošlost, Žoze Murinjo preuzima Romu od sezone 2021/22. Portugalac se vraća u Italiju nakon 12 godina od odlaska iz Intera sa kojim je poslednje sezone osvojio triplu krunu.

Na klupi “vučice” radiće naredne tri godine ukoliko rezultati iskusnog stručnjaka budu na nivou zahteva američkih vlasnika i ako prekine loš niz koji ga prati od drugog povratka na klupu Čelsija. Od tada, naime, Murinjo nigde nije odradio pun ugovor, već je redom otkaze u Mančester junajtedu i Totenhemu.

Na vest da se Murinjo vraća u Romu reagovale su i berze u Italiji. Akcije kluba su u prvom navratku porasle za 12 odsto, da bi onda otišle i na nevrevatnih 21 odsto.  Još nije objavljen podatak što se tiče buduće plate, ali budući da platežne mogućnosti u Seriji A nisu na nivou Premijer lige, nije realno očekivati da će godišnje dobijati 18.000.000 koliko je imao u Totenhemu.

Murinjo je sa Čelsijem osvajao Premijer ligu, sa Mančester junajtedom i Portoom ima osvojenu Ligu Evrope, dok se u Ligi šampiona dva puta penjao na pobednički podijum kao trener Porta i Intera.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike