Tuhel ušao u istoriju, Real ne ume da igra u Engleskoj

05.05.2021

21:22 >> 21:38

0

Autor: N. St.

Zanimljivi podaci posle druge polufinalne utakmice

Tuhel ušao u istoriju, Real ne ume da igra u Engleskoj
Copyright Profimedia

Nema više dilema u Ligi šampiona. U finalu elitnog takmičenja će u Istanbulu 29. maja snage odmeriti Mančester siti i Čelsi.

Pep Gvardiola je sa „građanima“ eliminisao PSŽ, dok je Tomas Tuhel sa „plavcima“ bio bolji od madridskog Reala u dvomeču. U Londonu su demonstrirali silu i pravo je čudo kako nisu slavili ubedljivije (2:0).

Ovim trijumfom su ostvarili neke istorijske stvari. Tuhel je prvi trener u istoriji ovog takmičenja koji je prošao u finale LŠ dva puta uzastopno sa dva različita kluba, pošto je prošle sezone u tome uspeo sa Parižanima.

To nije sve. Golman Eduard Mendi je 11 puta sačuvao mrežu ove sezone u što nijednom drugom čuvaru mreže nekog engleskog kluba pre nije pošlo za rukom. Takođe, sa 22 godine i 15 dana je Mejson Maunt drugi najmlađi Englez koji je zatresao mrežu u polufinalu. Ispred je Vejn Runi protiv Milana (21, 182 dana). Uz to je i prvi engleski fudbaler koji je u polufinalu dao gol za Čelsi još od Frenka Lamparda 2008. godine.

A, koliko se Real Madrid muči kada mora da ide na gostovanje u Englesku u Ligi šampiona govori i jedan zanimljiv podatak. Na poslednja četiri gostovanja u Velikoj Britaniji nemaju pobedu, upisali su po dva poraza i remija. Poslednji trijumf su ostvarili u grupnoj fazi 2014. godine protiv Liverpula (3:0).

Inače, ovo će biti treći put da dva engleska kluba igraju za „ušati pehar“, prethodna dva su dueli Čelsija i Mančester junajteda (2008. godine) i Liverpula i Totenhema (2019. godine). U tome su do sada uspeli samo Španci koji takođe imaju tri finala (2000, 2014. i 2016. godine).

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike