Gledaćemo englesko finale Lige šampiona Čelsi - Mančester siti: "Plavci" protiv Reala radili šta su hteli

06.05.2021

21:03 >> 06:11

0

Fudbaleri ekipe iz Londona pobedili madriđane sa 2:0 golovima Vernera u 28. i Maunta u 85. minutu

Gledaćemo englesko finale Lige šampiona Čelsi - Mančester siti: "Plavci" protiv Reala radili šta su hteli
Copyright Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

U malom broju projekcija finala Lige šampiona za sezonu 2020/21 predviđao se duel Čelsija i Mančester sitija u Istanbulu 29. maja, ali dogodilo se i bilo je zasluženo.

Čelsi je pobedio Real Madrid u revanšu polufinala na Stamford bridžu sa 2:0 (1:0) golovima Tima Vernera u 28. i Mejsona Maunta u 85. minutu, jer sreća je bila na strani slavnih gostiju. Otišli su kući sa časnih 2:0, a zaslužili su najmanje pet komada od “plavaca” koji su ih sjajnom igrom u polju samleli i najmanje pet puta dovodili u mat poziciju.

Redom su se pred Kurtoom pojavljivali Maunt, Tijago Silva, Haverc, Kante, ali su Belgijanac i “fortuna” čuvali Zidanovu ekipu od totalnog rezultatskog debakla.

Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Domaći su od starta uspeli da nametnu svoj tempo igre i da brzo dođu do vođstva preko Vernera. U nastavku su napadi Čelsija išli u talasima kao da su oni bili prinuđeni da jure minus a ne njihov protivnik. Ipak, lopta nije htela u mrežu sve do 85. minuta.

Nakon nekoliko izgubljenih duela sa golmanom Reala, konačno je Pulišić napravio akciju tako da Maunt sa par metara nije mogao da promaši prazan gol.

Pročitajte još

Siti i Čelsi su se već dva puta sastajali ove sezone, a do njenog kraja odigraće još dva meča. Prvi je na programu 8. maja u subotu na Etihadu u 35. kolu Premijer lige, a 29. maja se sastaju u finalu Lige šampiona. U polufinalu FA kupa Čelsi je slavio sa 1:0, dok je Siti bio bolji u redovnom kolu 3. januara rezultatom 1:3. Oba meča igrala su se u Londonu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike