Falko: Liga šampiona je san, planiram da se dokažem u Zvezdi

12.05.2021

20:04 >> 20:16

0

Autor: N. St.

Italijanski fudbaler ima samo reči hvale o crveno-belima i Srbiji

Falko: Liga šampiona je san, planiram da se dokažem u Zvezdi
Copyright MN Press

Stigao je Filipo Falko u Crvenu zvezdu kao veliko pojačanje. Dejan Stanković je o njemu samo imao reči hvale. Po onome što je do sada pokazao se vidi da ima mnogo toga da pokaže, ali da mu je potrebno vreme da se u potpunosti adaptira na sve.

O svemu tome je pričao u razgovoru sa italijanskim medijima. Krenuo je od dolaska.

Stigla je ponuda iz Beograda u januaru. Shvatio sam da je vreme da napustim Italiju i da se oprobam u inostranstvu, ne samo u fudbalskom smislu, već i da vidim drugu kulturu. Sećam se da je bilo veoma hladno kada sam došao, što mi nije prijalo. Ipak, od marta je znatno bolje, klima je sjajna – počeo je Falko.

Kao glavni problem je naveo komunikaciju.

– Mentalitet ljudi u Srbiji je drugačiji nego u Italiji. Polako se privikavam, jasno je da je jezik velika barijera. Kada je tim u pitanju zaista su sjajni momci koji su me lepo prihvatili i srećan sam zbog toga. Sada nas čeka finale Kupa, a Zvezda dugo nije osvojila duplu krunu, nadam se da ćemo u tome uspeti.

MN Press

Ima velike planove i ciljeve za budućnost.

Plasman u grupnu fazu Lige šampiona bi bilo ostvarenje sna, mada neće biti lako. Kvalifikacije će biti teške, ali bi plasman u grupu bio ogromna stvar, uz to bi dobili i pet-šest jakih utakmica. Ne razmišljam trenutno o povratku u Italiju. Potpisao sam višegodišnji ugovor sa Zvezdom i planiram da se dokažem u Srbiji. Ne razmatram druge opcije.

Uporedio je fudbal u Italiji i Srbiji.

Ovde je drugačije, ima manje taktike. Mi igramo u Evropi pa smo navikli na taktičke detalje, dok ostali srpski klubovi nisu i onda ne vode mnogo računa o odbrani i igri u defanzivi. Zbog toga primaju veći broj golova. Nisam se ovde susreo sa šablonima poput onih u Italiji, fudbal se razlikuje.

Na kraju je govorio o ličnom planu.

– Godina je za mene bila stresna sa fizičkog aspekta. Kao i svakom igraču, golovi su uvek potrebni, posebno kada igrate u napadu. Nadam se da ćemo osvojiti Kup i da ću potom debitovati u Ligi šampiona – završio je Falko.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike