Zvezdini fudbaleri prezadovoljni grupnom fazom LE, Borjan: Odigrali smo fenomenalno, samo da ovako nastavimo

10.12.2020

22:32 >> 22:41

0

Autor: Adam Štulić

Gajić: Rasli smo kao grupa iz utakmice u utakmicu

Zvezdini fudbaleri prezadovoljni grupnom fazom LE, Borjan: Odigrali smo fenomenalno, samo da ovako nastavimo
Copyright Tanjug/AP Photo/Olivier Matthys

Fudbaleri Crvene zvezde remijem bez golova u Liberecu završili su grupnu fazu Lige Evrope.

Srpski šampion je prvi deo takmičenja završio na drugom mestu sa 11 osvojenih bodova i plasirao se u nokaut fazu Lige šampiona, a defanzivac crveno-belih Milan Gajić posle meča sa Slovanom istakao je da su se na “Marakani” potencijalno nadali ovakvim rezultatom.

– Kada smo videli žreb bilo je jasno da je ovo teška grupa sa kvalitetnim ekipama. Najbitnije je da smo imali naš cilj, išli smo utakmicu po utakmicu, rasli smo kao grupa i ovih 11 bodova nije slučajnost – kazao je Gajić dodavši:

– Večeras je bila tvrda utakmica, puno faulova i borbe, ali to smo i očekivali. Bilo je izuzetno hladno, imali smo svoje šanse, ali ih nismo iskoristili. Prezadovoljni smo, ostalo je još tri kola do kraja prvenstva, da završimo to kako treba i da odemo na zasluženi odmor.

Vatromet Delija i u Češkoj (video)

Osmeh zadovoljstva nije silazio s lica kapitena Milana Borjana.

– Odigrali smo fenomenalnu celu grupnu fazu. Danas je bila mnogo teška utakmica, mnogo faulova. Odigrali smo muški, najbitnije je da nismo primili gol i nismo izgubili. Čestitao bih momcima, svaka im čast za celu grupnu fazu. Samo da nastavimo ovako.

Borjan je u Liberecu odigrao jubilarnu 50. utakmicu u Zvezdinom dresu u evro-takmičenjima, izjednačivši se tako sa Vladimirom Petrovićem Pižonom.

– Velika je čast biti rame uz rame sa takvom legendom. Želeo bih da se zahvalim Zvezdi, rukovodstvu, stručnom štabu, najboljim navijačima.

Jubilej i rekord u Zvezdi!

Crveno-beli će u ponedeljak saznati s kim će se sastati u šesnaestini finala Lige Evrope.

– Nemam posebnu želju. Najbitnije je da završimo naše prvesntvo i da malo odmorimo. Pripremićemo se, ko god da nam dođe izaćićemo na teren, daćemo svoj maksimum i probaćemo da prođemo.

Marko Gobeljić je čestitao jubilej golmanu crveno-belih.

– Fantasično je šta Borjan radi i pravi, nadam se da će ostvariti još više nastupa – kazao je iskusni defanzivac, pre nego što se osvrnuo na Zvezdin rezultat u grupnoj fazi Lige Evrope.

– Najbitnije je da smo obezbedili proleće u Evropi, i da su saigrači, klub, navijači, cela nacija, zadovoljni. Nisam video ko su potencijalni protivnici, ima interesantih među onima koji dolaze iz Lige šampiona. Ko god da dođe, imamo dva meča, čekamo taj dan da napravimo još veći uspeh za klub i naciju – kazao je Gobeljić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike