Sve je rešeno: Ova dva kluba sledeće sezone nećemo gledati u Superligi

19.05.2021

18:27 >> 18:35

0

Autor: Adam Štulić

Spuštena je zavesa na takmičarsku godinu u elitnom rangu srpskog fudbala

Sve je rešeno: Ova dva kluba sledeće sezone nećemo gledati u Superligi
Copyright MN Press

Sezona u Linglong Superligi Srbije završena je dramatičnim poslednjim kolom u kojem smo dobili poslednja dva tima koji će naredne sezone neće biti članovi elitnog ranga srpskog fudbala.

Bačkoj, Mačvi, Zlatiboru i Inđiji, u prvoligaškom društvu naredne takmičarske godine pridružiće se Javor i Rad. Tim iz Ivanjice je u direktnom duelu za opstanak igrao bez golova protiv Voždovca na „krovu“, dok su „građevinari“ remizirali u Subotici protiv Spartaka 1:1.

Imali su Beograđani sjajnu priliku da u poslednjem kolu sačuvaju superligaški status, u 79. minutu Novak Simović je, potpuno opravdano, pokazao na belu tačku u kaznenom prostoru gostiju, ali je iskusni centarfor Andrija Kaluđerović promašio opstanak, tačnije golman Spartaka Dubljanić je odbranio udarac sa 11 metara.

Pred odlučujuće okršaje 38. kola za opstanak su strepeli Novi Pazar i niški Radnički, ali su oni trijumfima na svojim stadionima osigurali mesto u elitnom rangu i naredne sezone.

Novopazarci su na stadionu kraj Jošanice bili bolji od Napretka (2:1), dok su Nišlije na „Čairu“ slavili ubedljiv trijumf protiv Bačke 5:1.

U duelu koji je odlučivao samo o prestižu, novosadski Proleter je, kao domaćin na „Karađorđu“, slavio u gradskom derbiju protiv Vojvodine 2:0.

Pročitajte još

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike