Crveno-beli oborili dva rekorda i ušli u istoriju: Zvezdina pobeda za kraj i jedna velika briga pred finale Kupa (VIDEO)

19.05.2021

15:57 >> 16:35

0

Stanković se raduje zbog trijumfa, ali ga brine povreda Borjana...

Crveno-beli oborili dva rekorda i ušli u istoriju: Zvezdina pobeda za kraj i jedna velika briga pred finale Kupa (VIDEO)
Copyright MN Press

Rezultatski značaj nije postojao, ali jeste želja da se se upišu zlatnim slovima u istoriju, kako klupsku, tako i onu svetsku. U tome su fudbaleri Crvene zvezde uspeli. Oborili su dva rekorda, ali imaju i jednu brigu.

Na stadionu “Rajko Mitić” su lako i ubedljivo savladail Metalac – 5:1 (3:0).

Od samog starta je bilo jasno da crveno-beli žele da obore oba rekorda, onaj po broju bodova koji je držao Seltik (106) i po broju golova koji je držao Partizan iz sezone 1999/2000. Oba su sada u njihovom vlasništvu.

Da će tako biti moglo je da se vidi odmah, već posle oko 80 sekundi igre je Ivanić prošao po strani, poslao povratni pas za Gajića koji je doneo prednost ekipi.

Oko dva minuta kasnije je Katai poslao sjajan pas u prostor, Ben se odlično sanšao, izašao sam pred golmana i rutinski ga savladao.

A, onda se dogodila situacija za strah Dejana Stankovića i svih u Zvezdi, ne toliko zbog ove utakmice koliko zbog predstojećeg finala Kupa. Posle jednog nespretnog poteza Prestiža u 28. minutu je Borjan nezgodno pao i ostao da leži na zemlji. Ušla je lekarska ekipa, nekoliko minuta mu se ukazivala pomoć, a kapiten crveno-belih je pokazivao da mu je izbijen vazduh prilikom pada i da je to problem. Ostao je u igri, a na zagrevanje je odmah poslat rezervni čuvar mreže Zoran Popović.

MN Press

Čim se meč nastavio Falćineli je posle ukradene lopte odložio za Bena koji je drugi put zatresao mrežu i dao 112. gol kojim je oboren rekord crno-belih.

Dok su saigrači slavili Popović je stao pored aut linije i čekao da uđe u igru. Borjan je pokazao klupi da može da nastavi i da mu izmena nije potrebna. Međutim, do kraja poluvremena je u nekoliko navrata po izrazu lica i reakcijama moglo da se vidi da sa Borjanom nije sve u redu. Ostao je da sedi pred golom kada je sudija Minaković dao znak za kraj prvog dela.

Potpuno očekivano, Stanković je napravio nekoliko izmena, Popović je stao na gol, ušli su i Kanga i Sanogo umesto Petrovića i Nikolića. Uz sve to su uslovi za igru bili sve teži pošto je kiša sve jače padala u srpskoj prestonici.

Svega nekoliko minuta je bilo potrebno Kangi da pokaže da je u odličnoj formi. Posle odbrane Savića je bio na pravom mestu i dodatno uvećao prednost domaćina.

U 66. minutu je Katai dobio odmor kao jasan znak da ga čuva za finalni meč u Kupu, zamenio ga je Srnić. Nešto opuštenija igra crveno-belih kažnjena je u 69. minutu. Pankov se okliznuo, Maksimović je ukrao loptu i rutinski rešio situaciju jedan na jedan sa Popovićem.

Nastavio je Metalac da pritiska poslednju liniju Zvezde, nisu želeli tek tako da odustanu. Stanković je reagovao uvođenjem Pavkova umesto Falćinelija. Inače, Milan zbog žutih kartona neće moći da pomogne saigračima na predstojećem duelu sa crno-belima.

Kanga je bio nesebičan, nije bilo igrača na drugoj strani, ali je lopta u nastavku akcije došla do Srnića. Slavoljub je krenuo na prodor, Mlađović je pokušao da ga zaustavi, nije delovalo da je bilo kontakta, sudija Minaković nije tako mislio i pokazao je na “kreč”. Pavkov je namestio loptu i sigurno je sproveo u mrežu za ogromnih 5:1.

Nastavili su sa napadima, prvo je Ben promašio sa svega nekoliko metara posle velike greške Pecelja, potom je Rodić ušao iz drugog plana posle kornera, malo je kasnio, dovoljno da ne stigne da uputi dobar šut. Mogli su Srnić i Ivanić da daju još neki pogodak, nisu u tome uspeli. Produžetka nije bilo, pa je tako Zvezda i zvanično stigla do 108. boda i novog rekorda.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike