Herta spremila taktiku za kupovinu Radonjića, prvi korak - povratak u Marselj

28.05.2021

17:12 >> 17:14

0

Autor: Adam Štulić

Berlinski klub neće iskoristiti otkupnu klauzulu

Herta spremila taktiku za kupovinu Radonjića, prvi korak - povratak u Marselj
Copyright Profimedia/Andreas Gora/dpa

Herta hoće Nemanju Radonjića, srpski reprezentativac želi da ostane u Berlinu, ali za sve se pita Olimpik iz Marselja. Zato je nemački bundesligaš spremio taktiku, a prvi korak ka konačnom cilju je povratak brzonogog ofanzivca u Francusku.

Čelnici Herte odlučili su da ne iskoriste otkupnu klauzulu od 11.5 miliona evra, koju su mogli da aktiviraju do 31. maja. Umesto toga, vratiće Radonjića Olimpiku, iz kojeg je stigao na pozajmicu poslednjeg dana zimskog prelaznog roka, i onda pokušati da se sa rukovodstvom kluba iz Marselja dogovore o otkupu ugovora srpskog fudbalera.

Radonjić je svoj status u Herti značajno promenio u finišu Bundeslige, kada je bio jedan od najzaslužnijih za to što su Berlinci sačuvali elitni status. 

Ipak, kako piše “Kiker”,nemačkom klubu Radonjić je nedostižan po uslovima koji su dogovoreni zimus, pa se nadaju da bi mogli da ubede francuske kolege da ga prodaju za manju svotu novca, a uzdaju se u veoma turbulentno vreme u Olimpiku i želju njegovih čelnika da nekadašnjeg fudbalera Čukaričkog i Crvene zvezde pošto poto prodaju u predstojećem prelaznom roku.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike