Ajaksovac još ne razume kako je ispao iz LE: Francuz progovorio o najluđem propustu administracije

07.06.2021

13:14

0

Sebastijan Ale otkriva kako nije želeo da odgovoran za kiks dobije otkaz

Ajaksovac još ne razume kako je ispao iz LE: Francuz progovorio o najluđem propustu administracije
Copyright Profimedia

Kada bi se tražio promašaj godine u fudbalu, onda bi sasvim legitimno među svim neverovatnim kiksevima mesta moralo da bude i za administrativni podbačaj veka.

U pitanju je zimski propust službenika Ajaksa koji nisu prijavili u UEFA svoje najveće pojačanje, skupo plaćenog Sebastijana Alea iz Vest Hema, zbog čega Francuz nije mogao da igra utakmice u Ligi Evrope.

Saigrač Dušana Tadića o nesvakidašnjem kiksu admistracije slavnog kluba pričao je za francuski portal “So foot”.

– Još uvek ne znam šta se dogodilo. Jedne večeri sedeo sam u svojoj hotelskoj sobi kada sam dobio poruku u kojoj mi je rečeno: “Ne govorite novinarima o aferi Lige Evrope, mi ćemo to rešiti“. Pomislio sam u sebi: o čemu ovi, o kakvom slučaju mi pišu? Nisam znao ništa o tome, pokušali su da pronađu rešenje da me vrate na spisak. Budući da se radilo samo o nizu ljudskih grešaka, neko je zaboravio da označi polje na obrascu – prisetio se nekadašnji golgter Ajntrahta iz Frankfurta.

Niko ne zna kako se taj problem rešio unutar Ajaksa i da li su odgovorni kažnjeni, ali i posle nekoliko meseci neverovatno zvuči da klub takve tradicije, najbolji u Holandiji i organizaciono i takmičarski, napravi propust kakav se ne događa ni amaterskim klubovima.

– Nedostajalo je komunikacije. Jedna osoba je bila na odmoru, druga je bila odsutna za vikend, a trećoj je bio rođendan. Ukratko, to je bila mala verovatnoća da se desi, ali pravila su pravila. A UEFA ne deli cveće, bez obzira da li se zovete Ajaks ili nekako drugačije.

Bivši napadač Vest Hema kaže da je došao do krivca za svoju eliminaciju iz tima za Ligu Evrope:

– Dobio sam izvinjenje od te osobe, bilo joj je jako žao. Nije to učinila namerno. Svi grešimo, ne bih voleo da sam na njenom mestu. Zaista sam se saosećao, nisam želeo da upadne u nevolje ili da dobije otkaz. Zato sam se pobrinuo da to protekne što bezbolnije.

Sjajni strelac poreklom sa Obale Slonovače objasnio je kako se uspeo da smiri kada je saznao da je silom prilika postao akter velike afere:

– Rekao sam sebi da postoje dva rešenja: naljutiti se i objaviti to, što bi izazvalo mnogo negativne pažnje oko kluba, Ili ostati pozitivan i miran.

Prema zamislima čelnika i stručnog štaba Ajaksa Ale je viđen za ulogu lidera, zajedno sa Dušanom Tadićem.

– Da, lepo je biti vođa. S obzirom na godine i moje iskustvo, imam određeni status u svlačionici. Mladi igrači pokazuju poštovanje i znaju koga da slušaju. Ali pravi šef je kapiten Dušan Tadić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike