EURO 2020, 6. dan: Italija protiv Švajcarske overila prvo mesto, Rusi srušili Fince

16.06.2021

06:34 >> 21:44

0

Autor: Adam Štulić

Počinje drugi krug grupne faze prvenstva Evrope

EURO 2020, 6. dan: Italija protiv Švajcarske overila prvo mesto, Rusi srušili Fince
Copyright Reprezentacija Italije/TanjugAndreas Solaro/Pool Photo via AP)

Derbi mečom Francuske i Nemačke u Minhenu spuštena je zavesa na prvo kolo prvenstva Evrope, a već danas mogli bismo da dobijemo prvog učesnika osmine finala na EURO 2020.

Ukoliko Italijani opravdaju ulogu favorita i protiv Švajcarske (21.00) osvoje tri boda overiće prvo mesto u grupi A, u kojoj se od 18 časova sastaju Turska i Vels.

Današnji program na EP otvoriće duel iz B grupe. U Sankt Peterburgu Rusija će ugostiti Finsku i pokušati da zadrži šanse za prolaz u nokaut fazu takmičenja, posle ubedljivog poraza od Belgije na startu šampionata.

Podsetimo, Finci su u prvom kolu napravili, po mišljenju mnogih, najveće iznenađenje dosadašnjeg toka šampionata, savladavši u Kopenhagenu Dansku (1:0). Ipak, njihov istorijski trijumf ostao je u senci životne drame Kristijana Eriksena.

Današnja dešavanja sa EURO 2020 pratite na portalu 24sedam.

Instalirajte iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Italija razbila Švajcarce

“Azuri” idu u nokaut fazu EURO 2020 posle još jedne ubeldjive pobede na rimskom “Olimpiku”. Pred moćnom Italijom pala je Švajcarska, a konačnih 3:0 pokazuje neko novo lice nacionalnog tima koji igra efikasno i nije primio gol na poslednjih deset mečeva uz gol razliku 31:0.

Poslednja tri pogotka, večeras protiv Švajcarske u Rimu bili su delo Lokatelija (26. i 52. minut) i Imobilea u 89. minutu.

Pre poslednje kolo u grupi A tabela izgleda ovako:

Italija 6, Vels 4, Švajcarska 1, Turska 0.

Berardi asistira, Lokateli pogađa – veče igrača Sasuola

Dvojica fudbalera Sasuola vode Italiju ka drugoj pobedi na EURO 2020. Posle Turske koja je savladana sa ubedljivih 3:0, “azuri” imaju vođstvo i u meču sa Švajcarskom.

Oba gola postigao je Manuel Lokateli na asistenciju njegovog klupskog kolege Domenika Berardija.

 

Ramzi presudio Turcima i pokazao im put ka kući

Pogocima Arona Ramzija u 42. minutu i Konora Robertsa u petom minutu sudijske nadoknade vremena, fudbaleri Velsa upisali su važnu pobedu (2:0) na EURO 2020 protiv selekcije Turske.

Poraženi tim je propustio mnogo prilika preko Čalhanoglua i Jilmaza, pa su možda prema prikazanoj igri i nezasluženo izubili šansu da se bore u poslednjem kolu za plasman u drugi krug takmičenja.

Velšani su pored golova bili u prilici i da sa bele tačke uvećaju vođstvo, ali je šut Gereta Bejla završio iznad gola.

Bejlov penal otišao metar preko gola

Vels i Turska igraju drugi meč na EURO 2020, a ostrvski tim je već posle sat vremena igre mogao da ima u rukama ubedljivu prednost da je Geret Bejl u 61. minutu bio precizniji sa bele tačke.

Velšani golom Arona Ramzija u 42. minutu vode sa 1:0.

Finski golman činio čuda, ali Rusija osvojila tri boda

Fudbaleri Rusije ostvarili su prvu pobedu na EURO 2020 nakon što su golom Alekseja Mirančuka u 45+2. minutu savladali ekipu Finske.

Epitet najboljeg igrača meča zaslužio je da ponese golman gostujuće selekcije Hradecki, koji je u tri navrata fenomenalno intervenisao, ali kod šuta igrača Atalante nije imao mnogo šanse zbog izuzetne preciznosti udarca.

Senku na pobedu Rusa bacila je teža povreda Marija Fernandesa koji je posle duela sa O’Šonesijem iznet sa terena na nosilima.

U grupi B, Rusija i Finska imaju po tri boda, koliko i Belgija koja sutra (18.00) igra drugi meč na EP protiv Danske u Kopenhagenu. Reprezentacija Danske zauzima poslednje mesto bez bodova.

I Pogba se pobunio protiv sponzora!

Ronaldu smetala koka-kola, Francuz je imao svoje zamerke.

Kao da se ne igra EP: Glavni utisci Milanovića posle prvog kola!

Završeno je i prvo kolo Evropskog prvenstva, a verovatno dva glavna utiska kod svih ljubitelja fudbala i sporta su: 1. Kristijan Eriksen i njegovo rušenje na terenu; i 2. Da li se uopšte igra Evropsko prvenstvo?

Videli smo puno uzbuđenja i puno različitih utakmica, lepih poteza i vrhunskih golova, ali sa stručne strane? Šta smo mogli da vidimo? Potražili smo odgovor od fudbalskih radnika…

Ko je postigao najlepši gol prvog kola?

Vreme je za rekapitulaciju prvog kola prvenstva Evrope. UEFA je na zvaničnom tviter nalogu EURO 2020 pokrenula akciju glasanja za najlepši gol uvodne faze kontinentalnog šampionata.

Podsetnik na dan za nama

Poslednjeg dana prve runde prvenstva Evrope odigran je najveći derbi dosadašnjeg takmičenja. U “grupi smrti” svetski šampion Francuska slavio je u Minhenu protiv Nemačke 1:0.

Nešto ranije, evropski prvak Portugalija namučila se da slomije otpor upornih Mađara. Meč je obeležio Kristijano Ronaldo, koji je u Budimpešti ispisao nove stranice fudbalske istorije.

Takođe, dan za nama obeležio je i manji incident uoči početka meča u Minhenu, kada je na teren “Alijanc arene” doleteo “nezvani gost.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike