Senzacija na EP: Mađari otkinuli bod Francuzima

19.06.2021

15:31 >> 15:45

0

Autor: Milan Nastić

Veliko iznenađenje u grupi smrti, meč završen 1:1

Senzacija na EP: Mađari otkinuli bod Francuzima
Copyright Tanjug/AP/(Alex Pantling, Pool/

U “grupi smrti” došlo je do prvog velikog iznenađenja. Fudbaleri Mađarske ostvarili su veliku senzaciju na Evropskom prvenstvu, jer su uspeli da otkinu bod Francuskoj, selekciji koja spada u najveće favorite na šampionatu, igrajući u Budmipešti 1:1.

Domaćini su se pokazali u dobrom svetlu, igrali su hrabro protiv planetarnog šampiona, čak su i prvi došli u vođstvo preko Fiole u zaostavnom vremenu prvog poluvremena, da bi izjednačio Grizman u 66. minutu.

Selekcija koju su pre početka EP smatrali da će biti topovsko mesto u svojoj grupi, to su na najbolji način demantovali protiv Galskih petlova, koji nisu ličili na ekipu koja pretenduje na najviši plasman.

Pročitajte još

Iako su gosti bili bolji tokom meča, šansu su stvarali Benzema, Grizman, Mbape, ali golman Mađarske Gulaš bio je na visini zadatka i zaustavio napada gostujuće ekipe.

Propuštene šanse francuske selekcije, iskoristio je Fiola, koji je duplim pasom sa Šalajem, postigao vodeći pogodak i doneo neviđenu radost domaćih navijača na Pukšaš areni.

U nastvaku meče, nastavljena je incijativa gostujuće reprezentacije i iz jedne takve postigli su izjednačujući pogodak.

Mbape je vukao loptu, veliku grešku napravio je defanzivac mađarske selekcije Orban, lopta je stigla do Grizmana, koji je na kraju savladao golmana Gulaša.

Nakon toga, izabranci Didije Dešampa imali su još nekoliko izglednih šansi, ali mreže su ostale netaknute i nema dileme da nas u poslednjem kolu “grupe smrti” očekuje dosta uzbuđenja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike