Euro 2020, 9. dan: Ludnica u "grupi smrti", Mađari iznenadili Francuze, Nemci sa četiri komada razbili Portugal, Španci ponovo razočarali

19.06.2021

18:32 >> 21:50

0

Mnogo iznenađenja u današnjim mečevima

Euro 2020, 9. dan: Ludnica u "grupi smrti", Mađari iznenadili Francuze, Nemci sa četiri komada razbili Portugal, Španci ponovo razočarali
Copyright Tanjug/AP/Christof Stache/Pool/

Španija ponovo remizirala

Današnji program na Evropskom prvenstvu zatvorili su Španija i Poljska, i taj meč je završen bez pobednika – 1:1.

To znači da će poslednje kolu grupne faze odlučiti koje će se dve selekcije plasirati u osminu finala, pošto pored ove dve reprezentacije, šanse da se domognu druge runde takmičenja imaju i Švedska i Slovačka.

Ronaldo ušao u istoriju Evropskih šampionata

Kristijano Rolando ponovo je oborio rekord.  Napadač Portugala je u meču sa Nemačkom postigao još jedan pogodak, pre toga bio dvostruki strelac protiv Mađara i tako postao prvi igrač u istoriji Evropskih prvenstava koji je na tri različita turnira postigao najmanje tri puta.

Nemačka upornost se ponovo isplatila: Na svojoj koži to osetili Portugalci

Najbolja utakmica dosadašnjeg dela Evropskog prvenstva igrana je na Alijanc areni gde je Nemačka posle preokreta pobedila Portugal sa 4:2, iako su imali minus od jednog gola.

Međutim, ponovo se pokazalo da se Panceri nikad ne predaju i to su pokazali u meču gde su ostvarili važan trijumf i tako ostali u trci za plasman u narednu fazu šampionata.

Zanimljivo da su Nemci preokrenuli zahvaljujući autogolovima Dijasa i Gerere.

Mađari ostvarili senzaciju protiv Francuske

Prvu veliku senzaciju na Evropskom prvnestvu ostvarila je Mađarska koja je na stadionu u Budimpešti remizirala sa Francuskom 1:1.

Domaćini su odigrali mnogo hrabrije nego u duelu sa Portugalom u okviru prvog kola i napravili veliku konfiziju u “grupi smrti”.

To znači da će treće kolo odlučiti ko će u narednu fazu takmičenja, gde se sastaju Francuska i Portugal, dok u drugom Nemačka dočekuje Mađarsku.

Ponovo mnogo uzbuđenja u “grupi smrti”

Čeka nas pravi praznik fudbala na Evropskom prvenstvu danas! Naravno, na redu su mečevi “grupe smrti”, a na terenima će ponovo igrati milijarde u vrednosti igrača.

Kristijano Ronaldo je ušao u istoriju u pobedi nad Mađarskom, u kojoj je bilo 0:0 do 84. minuta, ali sada sledi ipak ozbiljniji ispit za evropskog prvaka – Nemačka. “Panceri” su u prvom kolu izgubili od favorita šampionata Francuske autogolom, tako da sada moraju da jure sva tri boda.

Ekipa Joahima Leva u svakom slučaju ne sme da izgubi ako želi da zadrži nekakvu nadu za prolazak.

Mađarska posle poraza od Portugala mora da pobedi, ali sledi verovatno najteži protivnik – Francuska. Tim prepun zvezda “trikolora” verovatno je već upisao pobedu, ali žilavi Mađari će svakako dati sve od sebe na domaćem terenu.

Dan završavaju Španija i Poljska, koje se bore za ostanak na Euru. Španija je igrala bez golova sa Šveđanima i sada joj treba pobeda. Poljaci su u još goroj situaciji, izgubili su od Slovačke i sada im je trijumf jedina opcija.

Čeka nas zaista sjajan dan!

Kristijan Eriksen je stvarno car!

Kakav čovek! Tek što je operisan izašao iz bolnice, morao je da poseti svoje saigrače.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike