Hrvati mogu da odahnu: Osim Perišića, niko ne mora u izolaciju

27.06.2021

11:19

0

Autor: Milan Nastić

Utvrđeno da je jedino igrač Intera pozitivan na testu

Hrvati mogu da odahnu: Osim Perišića, niko ne mora u izolaciju
Copyright Tanjug/AP/Robert Perry/

Napadač fudbalske reprezentacije Hrvatske Ivan Perišić bio je pozitivan na koronavirus u subotu i propustiće utakmicu u ponedeljak protiv Španije, u osmini finala Evropskog prvenstva.

Tim povodom se oglasila Fudbalska asocijacija Hrvatske, koja navodi da su preduzete sve epidemiološke mere i da su testovi urađeni celom stručnom štabu, kao i igračima i da niko od njih ne mora u izolaciju.

Pročitajte još

– Svesni smo da se ovakvo nešto može dogoditi svakoj reprezentaciji i svakom pojedincu. Upravo zato od prvoga dana poštujemo sve mere: kako bismo sprečili mogućnost izolacije za veći broj igrača. U kontekstu novonastale situacije, lekarska služba čini sve kako bismo sprečili eventualno širenje virusa, kao što smo uspešno činili i tokom jeseni kada smo imali slične pojedinačne slučajeve tokom Lige nacija – poručio je doktor reprezentacije Saša Janković i dodao:

– To uključuje i antigensko testiranje koje je potvrdilo da nema drugih zaraženih članova reprezentacije. Žao nam je što Ivana neće biti protiv Španije, a želimo mu da mu virus prođe što brže i uz što manje simptoma.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike