Krstičić opet u Zvezdi: Novac nije najvažniji, vratile su me emocije

02.07.2021

11:47 >> 13:00

0

U četvrtak se pridružio saigračima

Krstičić opet u Zvezdi: Novac nije najvažniji, vratile su me emocije
Copyright Nenad Krstičić, FK Crvena zvezda

Nenad Krstičić je ponovo u Crvenoj zvezdi. Napustio je AEK i već se pridružio saigračima na pripremama u Austriji.

Zvanično, dobrodošlicu su mu poželeli sportski direktor Mitar Mrkela i šef stručnog štaba Dejan Stanković.

– Ne treba trošiti reči o Nenadu Krstičiću. Imao je nestvarnu želju da se vrati u klub u kojem je ostvario istorijske rezultate. Bio je ozbiljan šraf u timu koji je igrao u Ligi šampiona. On je neko ko poznaje DNK Crvene zvezde. Siguran sam da će biti važan šraf kako u timu, tako i u ovoj kompaktnoj grupi igrača.

Postojala je velika želja navijača, kluba i moja. Hvala mu što se vratio, veliko poštovanje za sve što je uradio. Veliki zagrljaj i da se spremimo dobro – kazao je Stanković, a onda je reč dobio i Mrkela.

– Drago mi je da se vratio. Bio je važan u Zvezdinim velikim uspesima, kako na terenu tako i u svlačionici. U prošlom mandatu se odmah prilagodio Zvezdi. Kao da je rođen u njoj i verujem da će to biti slučaj i sada. Nena kao profil može da igra sa svakim igračem u veznom redu. I od svakog saigrača će napraviti boljeg igrača.

Donosi nam veliko iskustvo. Igrao je u Španiji i Italiji, a sada dolazi iz Grčke. Donosi nam mir u sredini terena.

Onda je Stanković još jednom progovorio o postojećim pripremama.

– Rastemo iz dana u dan. Sa Nenom dobijamo na stabilnosti, na sigurnosti da menjamo vezni red kako nama odgovara. Dobijamo kartu više u svakom smislu reči – rekao je Stanković, a zatim je reč dobio i povratnik u Ljutice Bogdana.

– Kao da nisam ni odlazio. Saigrači su me odmah prihvatili na pravi način. Znam da je Crvena zvezda prava porodica i već duže vremena mi je bila želja da se vratim. Sada se to ostvarilo. Sinoć sam stigao, hteo sam da odgledam utakmicu, ali nisam stigao, pa sam saigrače sačekao u hotelu.

Presrećan sam što sam opet sa njima ovde. Upravo to me je najviše vratilo – emocija i ljubav prema Zvezdi. Kad sam otišao u Grčku, izgubio sam tu emociju za fudbalom. Ipak, igrati u Zvezdi je nešto posebno, to nema veze sa novcem, samo sa onim što osećaš. Hoću da nastavimo tamo gde smo stali.

Pročitajte još

Upitan je Krstičić i koja mu pozicija odgovara.

– Gde trener kaže – tu ću igrati. Nisam tu odlučujem, već da pomognem ekipi koliko je moguće. Najbitnije mi je da budem spreman, jer kod Mistera znam još iz Italije kako to ide. Mora da se bude fit da bi se odgovorilo svim zahtevima.

Utakmicu sa Arisom u četvrtak nije uživo gledao…

– Dešavalo mi se da ne odem da odigram utakmicu tamo, kako bih gledao Zvezdu. Rekoh već, mnogo mi je nedostajalo sve ovo. Spreman sam da dam sve od sebe. Ispratio sam i meč sa Arisom juče iz hotela. Veoma su kvalitetna ekipa, igrali su lep fudbal prošle godine, ali to nisu pokazali protiv nas. Oni jesu tvrdi i agresivni, ali smo odigrali na pravi način i zasluženo pobedili. Imamo veći kvalitet od njih, videlo se. Nije bitan rezultat na pripremama, ali znači nam da se nastavi pobednički niz. Počeo sam i da “hvatam” šta je ono što Mister traži od igrača na terenu. Naravno, treba još da pričamo, ali želim što bolje da se uklopim.

Zatim su uledila i pitanja navijača. Bila su vezana za ambicije za narednu sezonu i poznanstvu sa Kataijem.

– Došao sam ovde da nastavimo gde smo stali. Očekujem plasman u Ligu šampiona i duplu krunu. Naravno da sam svo vreme bio u kontaktu sa Kataijem. Igrali smo zajedno u Alavesu. Majstor fudbala. Drago mi je što ćemo ponovo igrati zajedno.

– I za kraj, otkrio je Krstičić na šta prvo pomisli kada čuje Crvena zvezda.

– Ljubav, emocija. To je nešto što me veže za ovaj klub i zbog čega sam se vratio. Zvezda je ono zbog čega svaki čovek treba da igra fudbal. Pun stadion, sjajni navijači, veliki klub – zaključio je novi-stari fudbaler Crvene zvezde.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike