Malo ko se nadao: Danci već iznenadili, sad su u polufinalu, mogu li opet do samog kraja?

03.07.2021

17:57 >> 18:45

0

Večeras će igrati Ukrajina i Engleska

Malo ko se nadao: Danci već iznenadili, sad su u polufinalu, mogu li opet do samog kraja?
Copyright Tanjug/Ozan Kose, Pool Photo via AP

Fudbalska reprezentacija Danske obezbedila je plasman u polufinale Evropskog prvenstva. Bili su bolji od Čeha, rezultatom 2:1 i sada čekaju narednog rivala, iz okršaja Ukrajine i Engleske.

Danci su već u petom minutu došli do prednosti na Olimpijskom stadionu u Bakuu. Posle kornera Jensa Strigera Larsena, Tomas Dilejni je glavom poslao loptu u mrežu Čeha, koji su bili formalni domaćini. Desetak minuta kasnije, Dilejni je imao novu priliku za gol, ali je ipak bio neprecizan. Šut je otišao pored stative.

Zatim je Tomas Holes imao “jedan na jedan” sa golmanom Danske Kasperom Šmajhelom, ali je sin legendarnog čuvara mreže, Petera odlično intervenisao.

Pročitajte još:

U 42. minutu bilo je i 2:0. Kasper Dolberg je posle odličnog pasa Joakima Mehlea poslao loptu pod prečku. To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

Česi su smanjili prednost već u uvodnim minutima nastavka. Pre toga, pokušaj Patrika Šika je bio izblokiran. U 48. minutu nije bio uspešan, ali minut kasnije jeste. Iskoristio je napadač Bajera centaršut Vladimira Kufala i pogodio za 2:1. Šik se na ovaj način izjednačio po broju golova na šampionatu.

Obojica su na pet pogodaka na ovom šampionatu.

U 63. minutu, Ondrej Čelustka je morao da napusti teren zbog povrede, a ušao je Jakub Brabec. Da overe pobedu, u 82. minutu Danci su mogli, ali je Tomaš Vaclik odbranio šut Mehlea.

Do kraja duela nije bilo promene rezultata, pa je među četiri najbolja tima “Starog kontinenta” Danska, kojoj se uoči početka šampionata to nije prognoziralo. Doduše, nije ni Česima da će tako daleko da stignu.

Podsetimo, Danci su već bili prvaci Evrope, 1992. godine, kada su “uskočili” umesto SFRJ koja je tada bila pod sankcijama.

Poznato je da prvi polufinalni par već čine Italija i Španija. A ko će biti četvrti polufinalista znaćemo večeras, posle okršaja Ukrajine i Engleske.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike