Holanđani među osam najboljih u Evropi! Rumunima ni šansa za senzaciju u osmini finala Eura! (VIDEO)

02.07.2024

19:54

0

Autor: A. Š.

Danas dobijamo poslednje učesnike četvrtfinala šampionata Evrope u Nemačkoj

Holanđani među osam najboljih u Evropi! Rumunima ni šansa za senzaciju u osmini finala Eura! (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit

Holandija je pretposlednji učesnik četvrtfinala Eura! Lale su u utorak savladale Rumuniju i izborile mesto među najboljih osam selekcija na Starom kontinentu - 3:0.

Hrabro su Rumuni otvorili meč, izašli visoko na polovinu Holanđana i mogće malo ih zbunili na taj način. U prvih 10-ak minuta bili su i bolji rival, ali sve im je palo u vodu kada je Gakpo u 20. minutu doveo Holanđane u vođstvo.

Od tog trenutka na terenu je postojao samo jedan tim. Jurišali su izabranici Ronalda Kumana sa svih strana ka golu Nice, čija se mreža nije tresla do odlaska na veliki odmor samo zahvaljujući dozi sreće i nespretnosti holandskih ofanzivaca u odsudnim momentima.

Ništa se nije promenilo ni u drugom poluvremenu. Napadali su Holanđani iz svih oružja, ali nikako nisu uspevali da dođu do dupliranja prednosti. U nekim situacijama nisu bili ni miljenici sreće, kada je Van Dajk pogodio stativu posle šuta glavom, ili kada je gol Gakpa poništen zbog ofsajda nakon asistencije iz VAR sobe.

Iako su rezultatski bili u igri za preokret, Rumuni jednostavno nisu uspevali da dobiju priliku da ozbiljnije i konkretnije pređu na polovinu rivala, koji je stravičnim pritiskom u gotovo svakoj situaciji na oko 20-ak metara od gola bio opasan za mrežu Nice.

A kada je među Holanđane počela da se uvlači opravdana zebnja od kazne za sve promašaje, ponovo se kao spasilac pojavio Kodi Gakpo. Ofanzivac Liverpula je na golaut liniji izdržao jedan duel sa defanzivcem Rumunije, sprečio loptu da izađe van terena i onda sjajno proigrao Malena, kojem nije bilo teško da zatrese mrežu rivala u 83. minutu za overu plasmana u četvrtfinale Eura.

U poslednjih 10-ak minuta Rumuni su pošli po počasni gol, a nešto više prostora u poslednjoj trećini terena Malen je iskoristio u četvrtom minutu nadoknade da svojim drugim golom na meču podeblja pobedu "lala", koje će se za mesto u polufinalu Eura boriti protiv pobednika duela Austrije i Turske.

BLOG UŽIVO

KRAJ! Holandija je pobedila Rumuniju 3:0.

90+4. minut - GOOOL! Pukla je kontra Holanđana, Malen je overio trijumf.

90. minut - Igraće se četiri minuta nadoknade vremena!

83. minut - GOOOL! Malen je otvorio Holanđanima vrata četvrtfinala Eura! Gakpo je sve uradio, izdržao je duel uz golaut liniju, zaustavio loptu da ne izađe van terena i onda uposlio Malena kojem je preostao lakši deo posla da loptu pošalje u mrežu.

77. minut - Holanđani su sada već promašili i prokockali dovoljno izuzetno obećavajućih situacija da mogu polako da počnu da strepe od čuvene fudbalske kazne u finišu meča.

68. minut - Milimetri, milimetri... Depaj je lukavo šutirao ispod živog zida sa 18 metara iz slobodnog udarca, ali je lopta prošla tik pored stative.

63. minut - PONIŠTEN GOL! Gakpo je zatresao mrežu Rumuna, ali je iz VAR sobe stigao signal da je bio u ofsajdu!

Tanjug/AP Photo/Frank Augstein
 

58. minut - STATIVA! Sjajno je Van Dajk skočio i šutirao glavom posle kornera sa desne strane, okvir gola je sačuvao Rumune.

54. minut - Kakva prilika za Depaja. Ofanzivac Holanđana je sa osam metara uputio loptu ka praznoj mreži, ali se u poslednjem trenutku na gol liniji pojavio Dragušin i tako ostavio Rumune u igri.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Kuman je napravio jednu promenu, Malen je zamenio Stivena Bergvajna.

Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
 

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Rumunija - Holandija 0:1!

45. minut - Simons je imao sjajnu situaciju da duplira vođstvo, ali se spetljao u kaznenom prostoru i sa desetaka metara šutirao traljavo pored gola. Igraće se tri minuta nadoknade vremena.

36. minut - Izabranici Ronalda Kumana su u potpunosti težište igre prebacili na polovinu Rumuna, nižu se obećavajuće situacije pred golom Nice, ali nedostatak sreće i koncentracije zaslužni su za to što su još uvek u minimalnom vođstvu.

Tanjug/AP Photo/Frank Augstein
 

27. minut - Gol Holanđana u potpunosti je promenio odnos snaga na terenu. Osokoljene "lale" jurišaju ka drugom pogotku, odbrana Rumuna je na sve većim iskušenjima.

20. minut - GOOOL! Gakpo dovodi Holandiju u vođstvo! Ofanzivac Liverpula je iskosa sa leve strane, sa 10-ak metara, i probušio Nicu u bliži ugao.

13. minut - Hrabro su Rumuni ušli u meč, igraju visoko na polovini rivala, a najbolju priliku imali su posle šuta Mana sa 20-ak metara, kada je lopta prohujala preko prečke.

6. minut - U samom uvodu meča Hadži je dobio nezgodan udarac u glavu, zbog čega će u nastavku igrati sa čalmom.

1. minut - Počeo je meč u Minhenu!

SASTAVI

RUMUNIJA: Nica – Raciju, Dragušin, Burka, Mogoš - M. Marin - Man, Stančiju, R. Marin, Hadži - Draguš.

HOLANDIJA: Ferbrugen - Ake, Van Dajk, De Fraj, Damfris - Rejnders, Simons, Shauten - Gakpo, Depaj, Bergvajn.

- Tri četvrtfinalna para Eura već su poznata. U borbi za polufinale sastaće se Španija - Nemačka, Portugal - Francuska i Engleska - Švajcarska.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike