Partizanovci krenuli za Moskvu: Bolju pripremu za kvalifikacije za Ligu šampiona nisu mogli da imaju (FOTO GALERIJA)

01.07.2024

16:12

0

Autor: D. N.

Stanojević je poveo tri golmana, kao i 24 igrača

Partizanovci krenuli za Moskvu: Bolju pripremu za kvalifikacije za Ligu šampiona nisu mogli da imaju (FOTO GALERIJA)
Copyright FK Partizan

Fudbaleri Partizana su posle dolaska iz Slovenije samo na kratko bili u Beogradu, a već danas su krenuli ka Rusiji. Crno-beli će u Moskvi boraviti do 10. jula, i na "Bratskom kupu" odigrati dve utakmice, a na turniru će još učestvovati i CSKA i Dinamo iz Moskve i OFK Beograd.

Princip takmičenja na turniru je takav da klubovi iz Beograda igraju protiv moskovskih i skupljaju bodove za svoj grad. Partizan će igrati protiv Dinama, 3. jula na "VTB Areni", dok će protiv bratskog CSKA snage odmeriti 7. jula, na istom mestu, čime će i zatvoriti turnir.

Pobedom će timovi doneti tri boda svom gradu, a u slučaju nerešenog rezultata, pristupiće se izvođenju penala posle čega će pobednik osvojiti dva boda, a poraženi samo jedan.

Organizatori su istakli i da će turnir nositi sve epitete "bratskog", uz promociju srpske muzike, kulture, hrane i uz mogućnosti kupovine i razmene suvenira, gde će se u prijatnoj, festivalskoj atmosferi, pre svega podržati sport, fudbal, negovati prijateljstva i tradicija.

Nekadašnji šef stručnog štaba Partizana, Marko Nikolić, od ove sezone predvodi moskovski CSKA u kome igra Saša Zdjelar, dok se očekuje i učešće bivših igrača - Zorana Bambija Tošića i Miloša Krasića.

Pošto Superliga počinje 20. jula, Svetozar Marković se nada da će ovaj turnir biti dobra priprema.

- Posle napornih treninga koji smo imali u Beogradu i Sloveniji, počinje deo gde ćemo moći da sprovedemo sve ono što smo radili u prethodnih nekoliko nedelja. Važno je što igramo sa jakim ekipama poput CSKA i Dinama iz Moskve, jer nam je to idealna priprema za kvalifikacije za Ligu šampiona. Čuo sam da će sam "Bratski kup" biti sjajno organizovan i radujem se velikom broju navijača iz naše zemlje, regiona i Rusij - kazao je Marković, a za okršaje sa ruskim timovima spreman je i Bibars Natho.

- Biće sigurno dobar turnir. Za nas je veoma važno da igramo protiv dobrih timova jer za manje od dvadeset dana nam počinje liga, a zatim i evropska takmičenja. Potrebna nam je dobra priprema! Naporno treniramo, ali su nam potrebne i dobre utakmice, da vidimo gde smo, da imamo minutažu u utakmicama.

Za mene lično je veoma lepo što ću se vratiti u grad u kome sam živeo četiri godine, gde je i moj sin rođen i naravno da igram protiv svog bivšeg kluba. Nadam se da će to biti 10 lepih dana, uz dobar fudbal i dobre utakmice za nas iz kojih ćemo izaći jači i spemni za sezonu koja nam predstoji.

Na spisku putnika nalazi se 24 igrača, kao i tri golmana, na koje će računati šef stručnog štaba Aleksandar Stanojević.

FK Partizan
 

To su golmani: Aleksandar Jovanović, Nemanja Stevanović i Miloš Krunić, kao i fudbaleri: Nikola Antić, Marko Živković, Svetozar Marković, Nejtan de Medina, Nihad Mujakić, Bojan Kovačević, Nikola Simić, Aleksandar Filipović, Aleksandar Šćekić, Kervin Arijaga, Mateja Stjepanović, Leonard Ovusu, Goh Jung Džun, Aleksa Janković, Nemanja Trifunović, Ibrahim Zubairu, Bibars Natho, Gajas Zahid, Ksander Severina, Aldo Kalulu, Nemanja Nikolić, Mateus Saldanja, Đorđe Jovanović i Samed Baždar.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike