Vapaj nezadovoljnih Nemaca dok je EURO u toku! Tamna strana, koja je sada posebno mračna!

29.06.2024

08:49

0

Autor: A. S.

Jasno im je da promene neće tako brzo uslediti

Vapaj nezadovoljnih Nemaca dok je EURO u toku! Tamna strana, koja je sada posebno mračna!
Fudbaleri Nemačke - Copyright Profimedia

Evropsko prvenstvo u fudbalu polako ulazi u drugu fazu, a pored odličnih partija na terenu, pažnju privlače i dešavanja sa strane.

Više puta su navijači pravili nerede, nekoliko puta je došlo i do sukoba sa policijom, a sada i nemački portal "Kiker" piše o izvesnim nelogičnostima koje vladaju.

Naime, ovaj portal zabrinuto piše - "Tamna strana EURO koja je u sredu bila posebno mračna", a potom to detaljno objašnjavaju. Nemci smatraju da je narušen integritet takmičenja tog dana i to sve zbog lošeg formata, pa predlažu proširenje sa 24 na 32 ekipe, kao što je to na Svetskom šampionatu.

Autor teksta problem vidi u tome što su Mađari tek tri dana kasnije saznali da su eliminisani u grupi, a da je utakmica između Slovačke i Rumunije mogla biti nameštena. Slovaci i Rumuni su pred poslednji meč grupne faze saznali da ih remi vodi dalje, pa su i remizirali, 1:1.

U tekstu Kikera se navodi da je problem zapravo u terminima, pa je mnogo veća mogućnost da će neko nameštati rezultat. Takođe, zasmetalo im je i to što se u osmini finala neke drugoplasirane selekcije ukrštaju sa drugoplasiranim, a neke s prvoplasiranima, dok pojedini osvajači grupa igraju sa trećeplasiranima. Zato predlažu da se po ideji bivšeg reprezentativca Andreasa Melera na šampionatu Evrope nadmeću 32 ekipe, koje bi bile smeštene u četiri grupe, a dalje bi se plasirale po dva tima. 

"Kiker" navodi da su "mali" timovi u Nemačkoj pokazali da ih ne treba otpisivati, ali im je jasno i da UEFA ovu ideju neće usvojiti u narednom periodu jer se boji razvodnjavanja takmičenja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike