Šta danas gledamo na Euru? Počinje nokaut faza, popravnog više nema, igraju i "dželati" Srbije

29.06.2024

06:48

0

Autor: D. N.

Igraće i branioci titule, kao i domaćini

Šta danas gledamo na Euru? Počinje nokaut faza, popravnog više nema, igraju i "dželati" Srbije
Copyright Tanjug/AP Photo/Sergei Grits

Posle nekoliko dana pauze, nastavlja se takmičenje na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, i to utakmicama osmine finala. Program će od 18 časova otvoriti Švajcarska i Italija, a dan će biti "zatvoren" duelom Nemačke i Danske.

Prvi meč posle kojeg ćemo znati ko će u četvtrtfinale biće odigran u Berlinu, a formalni domaćin biće Švajcarci i to braniocu titule. Podsetimo, "sajdžije" su se među 16 najboljih ekipa plasirale kao drugi u grupi A, sa pet bodova iz tri utakmice, dok su "Azuri" do drugog mesta stigli posle četiri boda.

Duel u Berlinu, na stadionu na kojem će biti odigrano i finale biće prenošen na Premiumu 1 TV Arena sport, a biće u tekstualnoj formi na našem portalu. Za glavnog sudiju određen je Poljak Šimon Marčinjak.

Zatim nas očekuje i duel domaćina i selekcije koja bila u grupi sa Srbijom. Podsetimo, Danci su se plasirali sa drugog mesta u grupi, sa tri remija. A svi dobro znamo, da je poslednji meč grupne faze, između Srbije i Danske "orlove" poslao kući, a Skandinavcima obezbedio vizu za dalje. Kada je reč o Nemcima, bili su prvi u grupi A sa sedam bodova iz tri duela.

Za glavnog arbitra, određen je Majkl Oliver iz Engleske, a igraće se u Dortmundu. I ovaj duel ćete moći da pratite na Premiumu 1 TV Arena sport, kao i u tekstualnom prenosu.

U narednim danima nas očekuje još šest duela osmine finala, tako da više popravnog nema. Sada je svaki meč "biti ili ne biti".

PAROVI OSMINE FINALA EURA

29. jun - Švajcarska - Italija, Nemačka - Danska

30. jun - Španija - Gruzija, Engleska - Slovačka

1. jul - Francuska - Belgija, Portugal - Slovenija

2. jul - Rumunija - Holandija, Austrija - Turska

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike