Šta je danas na Euru i gde da gledate: Završavamo grupnu fazu, Škote i Mađare boli glava od matematike

23.06.2024

06:37

0

Autor: P.K.

Nemci su prošli, sada treba da "overe" prvo mesto

Šta je danas na Euru i gde da gledate: Završavamo grupnu fazu, Škote i Mađare boli glava od matematike
Ilustracija - Copyright Pixabay/24sedam

Kad je pre prošlo 10 dana? Došao je dan kada je vreme da zatvorimo prvu grupu ligaškog dela Evropskog prvenstva u Nemačkoj! Vreme je za Grupu A, koja je i otvorila Euro.

Ovde je skoro sve poznato, mada od teorije boli glava. Nemci su u četvrtfinalu, ostaje samo da se vidi da li sa prvog ili drugog mesta, dok Škotska juri drugo mesto, što je malo verovatno, ili treće.

Igraju Škotska-Mađarska i Švajcarska-Nemačka, a oba meča počinju u 21 sat, uz Prenose na kanalima TV Arena sport.

Sad, dovoljno smo videli da možemo da nagađamo. Mađarska je izgubila obe utakmice, dala jedan gol, primila pet, dok je Škotska osvojila bod protiv Švajcarske i sada se nada… "Sajdžije" imaju četiri boda.

Dakle, Nemačkoj je dovoljno da ne izgubi i prva je. Švajcarska treba da pobedi Nemačku i prva je ili da odigra nerešeno i sigurno joj je drugo mesto.

Kod Škotske je malo složenije: Ako pobedi Mađarsku, a Švajcarci izgube, biće treći, osim ako se nekako u ta dva meča ne nadoknadi šest golova "minusa" za gol-razliku (Švajcarci imaju 4:2, Škoti 2:5). U slučaju pobede Škota, ostaje im da se nadaju da će biti jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

U nekim vrlo složenim kombinacijama, Škotska bi možda da se nađe u društvu najboljih trećeplasiranih i sa bodom, ali je to jako komplikovano i malo verovatno.

Što se tiče Mađara, njima samo pobeda daje nadu da mogu da se nađu u krugu najboljih trećeplasiranih, što znači da će okršaj sa "tartanskom vojskom" biti zaista takmičarski i bez kalkulacija.

Raspored Eura danas:

Grupa A:

Škotska-Mađarska (21.00)

Švajcarska-Nemačka (21.00)

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike