Albancu neće biti dobro, klub mu spremio žestoku kaznu! Biće primenjene disciplinske i novčane sankcije!

22.06.2024

13:01

0

Rubin iz Kazanja osudio ponašanje Mirlinda Dakua koji je vređao Srbe i Makedonce posle meča sa Hrvatskom

Albancu neće biti dobro, klub mu spremio žestoku kaznu! Biće primenjene disciplinske i novčane sankcije!
Mirlind Daku - Copyright Profimedia

Fudbalski klub Rubin iz Kazanja saopštio je da će protiv reprezentativca Albanije Mirlinda Dakua primeniti disciplinske i novčane sankcije zbog uvredljivih povika koje je izgovorio posle utakmice sa Hrvatskom (2:2) na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Daku je u sredu posle utakmice protiv Hrvatske uzeo megafon i sa navijačima započeo skandiranje. Među parolama se moglo čuti i "Ubij Srbina", kao i vređanje Severne Makedonije. Posle je u pokušaju da pošalje izvinjenje pričao o "ljubavi prema Albaniji bez granica".

Klub iz Kazanja osudio je ponašanje svog fudbalera, saopštio je da će primeniti disciplinske i novčane sankcije po njegovom povratku u Rusiju.

- Naš klub prihvata odgovornost za ono što se dogodilo. Rubin predstavlja multinacionalni tim i uvek se pridržava principa poštovanja i ravnopravnosti, kategorično osuđujući svaki oblik diskriminacije i uvreda na nacionalnoj, verskoj ili rasnoj osnovi. Po povratku u prostorije kluba fudbaleru će biti primenjene disciplinske i novčane sankcije. Biće obavljen razgovor sa igračima kluba kako bi se ubuduće izbegli ovakvi incident - saopšteno je na sajtu Rubina.

Fudbalski savez Srbije zatražio je najstrože kazne za incident i zapretio je da će se povući sa takmičenja. UEFA je u četvrtak započela istragu protiv fudbalskih saveza Hrvatske i Albanije jer su njihovi navijači zajedno uvredljivo skandirali.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike