Kuman grmi na sudije: Ako pipaš uvo četiri minuta znači da nisi siguran u odluku!

22.06.2024

09:24

0

Autor: G. F.

Selektor Holandije smatra da je njegov tim postigao regularan gol Francuzima

Kuman grmi na sudije: Ako pipaš uvo četiri minuta znači da nisi siguran u odluku!
Copyright AP Photo/Sunday Alamba

Prva "nula" na Evropskom prvenstvu, duel Francuske i Holandije koji je završen bez golova, bio je više nego dobar.

Bio je to derbi baš onakav kakav treba da bude na velikom takmičenju, sa mnogo šansi, sjajnih poteza, neverovatnih promašaja, ali i uz jednu više nego spornu situaciju.

Holandija je u 69. minutu postigla gol koji je poništen zbog ofsajda, ali posle dugog, dugog većanja sudijske ekipe. Simons je šutirao, Dumfris nesumnjivo bio najbliži golu Francuske, ali se o njegovom uticaju na igru može raspravljati.

Neutralnim ljubiteljima fudbala utisak je da golman Manjan ne bi stigao loptu "do prekosutra", odnosno da čak ne bi ni pokušao da je odbrani sve i da se Dumfris nije našao tu gde jeste.

Da je Holandija oštećena smatra i njihov selektor, iskusni Ronald Kuman, koji na jednostavan način objašnjava svoje viđenje situacije.

- Ne mislim da je Denzel ometao golmana. Nije Dumfris razlog zbog kojeg Menjan nije krenuo na loptu, jednostavno nije mogao da dođe do nje. Nikad ne bi stigao do te lopte. Ako je ofsajd, ne moraš četiri minuta da dodiruješ uvo. To ukazuje da ni oni nisu znali. Ako toliko sumnjaš, onda dosudiš gol. Jer to upućuje na to da nisi sto odsto siguran.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike