Mijatović oprezan pred Dance: Čak ima jedan predlog za Piksija!

21.06.2024

13:40

0

Proslavljeni fudbaler ističe da je sledeći protivnik Orlova najviše pokazao u Grupi C

Mijatović oprezan pred Dance: Čak ima jedan predlog za Piksija!
Predrag Mijatović - Copyright MN Press

Fudbaleri Srbije posle dve meča na EURO u Nemačkoj osvojili su samo bod, i ako žele da se domognu eliminacione faze, potrebna im je pobeda protiv Danske u poslednjem kolu Grupe C.

Legendarni fudbaler Predrag Mijatović veruje da Orlovi mogu da preskoče grupu, ali je istakao da su Danci ozbiljna selekcija.

- Ja sam uvek optimista i mislim da je na ovakvom takmičenju negde i pozitvno da krenete od manjeg ka višem - poručio je Mijatović za TV Prvu i dodao:

- Sada je potrebna pobeda protiv Danske. Nije nemoguća, imamo kvalitet. Opasnosti su razne sa njihove strane. Danska je ekipa koja ima vrlo kvalitetne igrače, pokazali su na prve dve utakmcie da su kadri da možda budu iznenade na Evrpskom prvenstvu. Sa Slovencimna su odigrali dobro u prvom poluvremenu, posle su Slovenci bili bolji. Sa Englezima su bili jako dobri, sigurni, superiorni. Danska ima dobru energiju, dva remija, što je, mislim, premalo za njih u odnosu koliko su kvalitetni. Biće teško, ali postoje utakmice na ovakvim takmičenjima na kojima morate da uradite nešto posebno da prođete dalje. Biće teško, ne i nemguće.

Predrag Mijatović nije hteo previše da se meša u taktičke zamisli selektora Piksija, ali smatra da ne bi bila loša ideja da se meč možda krene sa jednim napadačem.

- Piksi sigurno neće menjati stil. Po onome što sam video u kvalifikacijama i po ovim utakmicama na Svetskom prvenstvu i Euru, Sribja ima karakteristike ofanzivne ekipe. Piksi forisra to. Nije sve u odbrani, koristi kreativnost igrača poput Tadića, SMS-a, međutim nekada te stvari funkcionišu, nekad ne, zavisi od protivnika. Jasno je i da su ekipe studirale igru Srbije i sada znaju kako neutralisti Vlahovića i Mitrovića. Može se otuda pokazati kao dobro rešenje da se počne sa jednim napadačem, a da drugi uđe u poslednjih pola sata, međutim ne bih ulazio u tu vrstu analize, nisam trener. Ali nije lako pobediti na ovakvom turniru, posebno kada moraš da pobediš, jer to iziskuje mnogo rizika - zaključio je Mijatović.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike