Tadić nije smeo javno! Legendarni Mijatović o slučaju kapitena i Piksija

20.06.2024

11:36

0

Autor: A. S.

Šta vi mislite?

Tadić nije smeo javno! Legendarni Mijatović o slučaju kapitena i Piksija
Predrag Mijatović - Copyright MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije danas igra meč drugo kola grupe C na Evropskom prvenstvu, a rival su nezgodni Slovenci.

Taj susret može biti istorijski za obe ekipe, a dok Slovenci znatno mirnije dočekuju duel, u srpskom taboru se tek stišala bura zbog izjave Dušana Tadića nakon duela sa Englezima.

Povodom ovog susreta, ali i pomenute situacije sa kapitenom Srbije, oglasio se i legendarni Predrag Mijatović.

Čuveni fudbaler navodi da Tadićeve reči nisu sporne koliko je sporan način na koji je to uradio.

- Želja jednog igrača kao što je Tadić, koji je jako kvalitetan igrač i kapiten, lider, to je stvarno tako u poslednjih šest godina. Lično volim igrače koji imaju karakter i visoko mišljenje o sebi. Međutim, u jednom ovakvom takmičenju kao što je Evropsko prvenstvo, gde ima još dve utakmice, pa ako se ima sreće, ide se dalje, onda nekako sve svoje lične ambicije i sve neke svoje stvari za koje misliš da si u pravu, treba reći, ali ne treba reći javno i uzburkati javnost. Svi smo osetljivi kada je reprezentacija Srbije u pitanju i svaka greška u izjavi može dovesti do narušavanja ambijenta, što je katastrofa za jednu reprezentaciju na turniru kao što je Evropsko prvenstvo - rekao je Mijatović u emisiji "Kec na jedanaest" i dodao: 

- Sama činjenica da se izvinio selektoru i da on nije mislio tako je svakako pozitivna. Pozitivno je i pred utakmicu sa Slovenijom, koja je zapravo najvažnija na ovom Evropskom prvenstvu i praktično kvalifikacije za nokaut fazu reprezentacije Srbije počinju sutra sa Slovenijom. To je sve dobro i pozitivno. Bilo je raznih komentara na samom početku, ali sada je sve u redu. On je spreman. Ako Stojković bude smatrao da on treba da počne utakmicu sa Slovenijom, on će to odraditi na najbolji mogući način i ne bih pridavao tome toliki značaj.

Mijatović je otkrio da u komunikaciji sa selektorom Draganom Stojkovićem, kao i da je selektor bio zadovoljan igrom protiv Engleske, a ne isključuje da će Tadić uprkos izjavi biti starter.

- Mislim da je reprezentacija spremna, imam tu privilegiju da razgovaram sa selektorom. Razgovarali smo posle utakmice sa Engleskom i on je bio zadovoljan, osim rezultata. Bez obzira na sve što se dešavalo sa Tadićem, on njega jako ceni. On traži najidealniji tim, to ne isključuje mogućnost da će Tadić početi utakmicu protiv Slovenije. Moramo da znamo da sastav zavisi od protivnika i njegove strategije. Svi imaju nekakav značaj u reprezentaciji i svi mogu da pomognu u narednim utakmicama, tako da mislim da su spremni i svesni da je ovo najvažnija utakmica, kao i da svaki negativan rezultat na ovoj utakmici vas nekako vraća kući. Dovoljno da daju sve od sebe - rekao je legendarni napadač reprezentacije.

Na kraju, Mijatović je dodao da će Srbija pobediti SLoveniju 2:1.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike