Arenin komentator očitao lekciju albanskim navijačima: Koriste veliko takmičenje za nacionalističko-šovinističke poruke (VIDEO)

19.06.2024

19:39

0

Autor: 24sedam

Svima je već preko glave izliva mržnje i upornog šovinizma

Arenin komentator očitao lekciju albanskim navijačima: Koriste veliko takmičenje za nacionalističko-šovinističke poruke (VIDEO)
Navijači Albanije na Euru - Copyright Tanjug/AP Photo/Ebrahim Noroozi

Albancima je ovo Evropsko prvenstvo drugo na kome učestvuju, ali umesto da uživaju u tom uspehu i fudbalu, koji trenutno spaja ceo kontinent, oni samo ispoljavaju mržnju – prema Srbima, naravno!

Sve je počelo još od dolaska Srbije u Nemačku, kada su provokatori upadali u hotel, pa su isticali obeležja zloglasne terorističke organizacije OVK i druge transparente čiste mržnje, čak je i jednom novinaru oduzeta akreditacija zbog neprofesionalnog ponašanja, odnosno nacionalističkih provokacija.

Sve je, međutim, kulminiralo na utakmici Hrvatske i Albanije, kada su navijači obe ekipe pevali "Ubij Srbina". Zbog toga ih čeka verovatno teška kazna, jer niko više ne može da se pravi slep i gluv.

Sve to se očigledno odavno smučilo i komentatoru TV Arena sporta Mladenu Stojanoviću, koji je tokom prenosa održao pravu lekciju navijačima o ponašanju i sportu uopšte.

- Moram jednostavno reći da su Albanci iskoristili jedan veliki sportski događaj kakav je Evropsko prvenstvo da plasiraju nacionalističko-šovinističke poruke. Sportski teren, neko bi im to konačno morao objasniti, ne treba da bude poligon za mržnju, sport je zamišljen da spaja, a ne da razdvaja ljude. Sport je najmanje pozornica za ostrašćenost i plasiranje besmislenih političkih poruka. To bi pre svega trebalo da znaju oni koji predstavljaju novinske redakcije. Izgleda da novinar Sadiku koji je tokom meča Engleska - Srbija pokazivao Srbima dvoglavog orla, nije dovoljno edukovan, pritom pati od minimalnog koeficijenta socijalne inteligencije. Pretpostavljam da ste čuli da mu je UEFA oduzela akreditaciju. Tako da se sada može eto samo priključiti ekstremnim albanskim navijačima. I sve ovo što kažem, opet ponavljam, odvajam od fudbalera, koji ovde dostojanstveno predstavljaju svoju zemlju.

Poslušajte Mladenov komentar:

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike