Istorijski dan na Euru! Pala dva velika rekorda - imamo najmlađeg igrača i najbrži gol u istoriji!

15.06.2024

23:29

0

Autor: P.K.

Pamtiće se drugi dan Evropskog prvenstva u Nemačkoj

Istorijski dan na Euru! Pala dva velika rekorda - imamo najmlađeg igrača i najbrži gol u istoriji!
Lamin Jamal - Copyright Tanjug/AP Photo/Ebrahim Noroozi

Ispisana je istorija evropskih prvenstava ove subote! Drugog dana Eura 2024. u dva meča "grupe smrti" napravljena su dva rekorda.

Španija je u prvom meču razbila Hrvatsku za poluvreme, a meč je ušao u istoriju jer je na njemu zaigrao najmlađi debitant u istoriji kontinentalnih šampionata!

Naravno, u pitanju je supertalentovani as Barselone Lamin Jamal. On je u trenutku kada je zaigrao imao 16 godina i 338 dana. Prethodni rekorder bio je Poljak Kasper Kozlovski, koji je na Euru 2020. zaigrao sa 17 godina i 246 dana.

Jamal ima priliku da postavi još jedan rekord. Ako postigne gol bilo kada na šampionatu, postaće najmlađi strelac u istoriji takmičenja, jer taj rekord sada drži Švajcarac Johan Fonlanten, koji je 2004. bio strelac sa 18 godina i 141 dan.

Drugi rekord postavljen je u duelu Italije i Albanije. Šampion Evrope je savladao selekciju naših južnih komšija sa 2:1 i to posle preokreta.

Prvi gol postigao je Nedim Bajrami posle samo 23 sekunde meča! Igrač Sasuola je tako oborio rekord koji je držao Rus Dmitrij Kiričenko, koji je 2004. Grcima dao gol za 67 sekundi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike