Evo u kom će sastavu Englezi protiv orlova! Sautgejt pred Srbiju otkrio zašto nije zvao Savu, pa istakao - Dragan ima različite opcije

15.06.2024

20:35

0

Autor: A. S.

Više nema tajni

Evo u kom će sastavu Englezi protiv orlova! Sautgejt pred Srbiju otkrio zašto nije zvao Savu, pa istakao - Dragan ima različite opcije
Geret Sautgejt - Copyright Profimedia

Velika su očekivanja navijača u Srbiji pred meč orlova i Engleske, koji je na programu u nedelju od 21 sat u prvom kolu Evropskog prvenstva. Srbija se ne boji favorita, ali i ne preti, a kako je na drugoj strani?

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Geret Sautgejt, svestan je pred ovaj duel sa Srbija može da iznenadi, a kako je naveo, jasno mu je da se orlovi neće braniti.

- Ne bi me iznenadilo kada bi Srbija napadala. Mogu brzo da igraju, da prenose loptu, ali i to mogu da rade sa puno strpljenja. Ali, ni ne očekujem da će se braniti. Njihov selektor ne voli tako da igra - rekao je Sautgejt i dodao:

- Teško je biti sto odsto siguran. Dragan ima različite opcije, znamo da mogu da igraju u više sistema i da napadači mogu da prouzrokuju probleme. Znamo da imaju kvalitete i moramo da se suočimo sa njima, ali svaka ekipa ima svoje slabosti i naša uloga će biti da to iskoristimo.

Tužan zbog tragične smrti 26-godišnjeg golmana Milvola, Matija Šarkić

- Znamo da neki od naših igrača su igrali sa njim. Vesti koju sam čuo bila je šokantna. Ima igrača koji su imali isto godina i koji su igrali jedni protiv drugih. Bio je veoma popularan, izvanredan karakter i ovo je stvarno tužan dan.

Sautgejt je nedavno najavio da će za pomoćnika uzeti Savu Miloševića, ipak, sada je objasnio zašto se to nije dogodilo:

- Da, nisam se čuo sa Savom, jako smo dobri prijatelji. Ali ne želim da ga dovedem u situaciju da izda svoju zemlju i sigurno ga ne bih doveo u tu nezgodnu situaciju.

Kao i u svakom velikom kolektivu, ni u Engleskoj se ne izdvajaju pojedinci, pa čak ni sjajni Džud Belingem.

- Iz moje perspektive, on je mlad igrač i jedan od najbitnijih igrača u reprezentaciji. Ne želimo očekivati da on ponese taj teret odgovornosti. Ima mogućnost da ga ponese na velikim utakmicama, uspeo je da se nosi sa puno toga u dosadašnjoj karijeri. Igra u sjajnom klubu, u velikim takmičenjima i znamo da se on odlično nosi sa tim. Ali, mi smo kolektiv i na svima je da odrade svoj deo posla - rekao je selektor i otkrio da su svi igrači na raspolaganju, uprkos brojnim problemima prethodnih dana:

Meč visokog rizika

- Očekujem da će svi uživati u fudbalu. Imao sam sreće što sam učestvovao u puno takmičenja i to su ogromna slavlja. Mesta gde se ljudi susreću sa drugima iz različitih krajeva sveta. I nadam se da će cela Evropa doći ovde, da će slaviti, uživati i podržavati svoje reprezentacije. Ali, u isto vreme će želeti da upoznaju druge ljude.

- Svi su dostupni, samo ćemo doneti odluku da li će Luk Šo krenuti sa klupe ili ne.

Na kraju se dotakao i srpskih igrača, Dušana Tadića i Aleksandra Mitrovića:

- Tadića jako dobro znam, pratio sam ga dugo. Mitrović dobro radi svoj posao, izvanredan je strelac, ali oni nisu jedini igrači u ekipi Srbije. Moramo da se susretnemo sa mnogim situacijama u timu Srbije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike