Piksi ima jednu dilemu: Ovo je sastav Srbije za Engleze!

15.06.2024

21:17

0

Autor: A. S.

Nije isključeno da orlovi napadnu od prvog minuta sa dvojicom napadača

Piksi ima jednu dilemu: Ovo je sastav Srbije za Engleze!
Fudbaleri Srbije - Copyright MN Press

Do prvog meča Srbije na Evropskom prvenstvu nakon 24 godine, ostalo je manje od 24 sata, a euforija u naciji polako raste pred meč sa Englezima.

Selektori oba tima, Dragan Stojković Piksi i Geret Sautgejt su danas govorili na konferenciji za medije i obojica istakla da tajni više nema i da je sve jasno i poznato.

Piksi je tom priliko istakao da zna 99 posto sastav svog tima i da je sve u najboljem redu. 

Srbija protiv Engleza može da nastupi u formaciji sa trojicom igrača u defanzivnoj liniji, što je svakako jedna od dilema, ako računamo da će na golu biti Vanja Milinković-Savić.

Na poziciji desnog štopera verovatno je i najteža odluka koga staviti - Srđana Mijailovića koji nije odigrao ni minut u prijateljskim utakmicama, Uroša Spajića ili Miloša Veljkovića. Na centralnoj poziciji je siguran Nikola Milenković, a levo Strahinja Pavlović. 

Ispred njih, po bokovima, kao da su mesta rezervisana za Andriju Živkovića i Filipa Kostića, dok bi redove u sredini povezao Nemanja Gudelj, a ispred njega je mesto rezervisano za kapitena Dušana Tadića. Potom, Sergej Milinković-Savić levo i Saša Lukić desno, a kao najistureniji Aleksandar Mitrović.

Kako je selektor najavio da se ne libi da napadne, nije isključeno da će Srbija otvoriti meč sa dvojicom napadača, pa da uz Mitrovića bude i Dušan Vlahović, što bi pak povuklo promene u vezom redu.

V. Milinković-Savić - Spajić/Veljković, Milenković, Pavlović - Živković, Lukić, Gudelj, S. Milinković-Savić, Kostić - Tadić - Mitrović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike